• Посилання скопійовано

Назва закупленого товару інша, ніж назва цього товару при продажу

ФОП на ІІ групі ЄП продає каву оптом. При закупівлі кави у накладній постачальника написано «Кава розчинна». А при продажу цього товару в накладній пишуть «Нескафе», «Голд» тощо. Якщо документально оформити зміну назви?

Така операція зустрічається на практиці досить часто.

Уточнити назву кави можна під час її приймання від постачальника. Наприклад, на кожну накладну скласти прибутковий ордер форми № М-4, в якому зазначити уточнені назви. Або таке уточнення можна зробити на звороті накладної постачальника.

Або можна скласти акт довільної форми, в якому зазначити, що придбано у постачальника кава розчинна в такій-то кількості, але фактично це загальна назва товару, а індивідуальна назва дещо інша, продаж буде здійснюватися за індивідуальними назвами.

І в акті перелічити кількість товару за індивідуальними назвами. Такий акт варто складати перед продажем кави. Акт може складати особисто ФОП, в акті ставити свій підпис.

Або можна залучити працівників. Тобто ФОП власним розпорядженням затвердить комісію з приймання кави і комісія складе акт. Тоді в акті будуть підписи всіх членів комісії. 

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на єдиному податку»