• Посилання скопійовано

Розрахунок середньомісячної норми робочого часу

Для розрахунку годинної ставки при погодинній оплаті роботи місячна тарифна ставка ділиться на середньомісячну норму годин у календарному році. Як визначити середньомісячну норму годин у році при 38,5 годинному робочому тижні?

Мінсоцполітики у листі від 29.07.2019 р. №1133/0/206-19 встановило розрахунок норми тривалості робочого часу на 2020 рік. Зокрема, при 38,5-годинному робочому тижні річна норма тривалості робочого часу становить 1932,7 годин. Відповідно середньомісячна кількість робочих годин у 2020 році становить 1932,7 год. / 12 міс. = 161,06.

Враховуючи, що за умов запитання для розрахунку годинної ставки для погодинної оплати використовується показник середньомісячної норми годин у календарному році, то для її визначення необхідно місячну ставку (оклад) розділити на 161,06.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»