• Посилання скопійовано

Як скласти звіт про пільги щодо операцій, звільнених від ПДВ за пп. 197.11 ПКУ?

Як розрахувати суму пільги з ПДВ згідно з пп. 197.11 ПКУ в частині придбаних товарів (послуг), які використовуються в оподаткованих і звільнених операціях (оренда складу, МШП тощо), якщо даний пункт ПКУ не підпадає під пропорційний розподіл ст. 199 ПКУ згідно з пп. 199.6 ПКУ?

Відповідно до пп. 197.11 ПКУ звільняються від оподаткування операції із:

  • постачання товарів та послуг на митній території України та ввезення на митну територію України товарів як міжнародної технічної допомоги, яка надається відповідно до міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана у встановленому законодавством порядку;
  • постачання товарів та послуг на митній території України та ввезення на митну територію України товарів, що фінансуються за рахунок міжнародної технічної допомоги, яка надається відповідно до міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана у встановленому законодавством порядку;
  • ввезення на митну територію України майна як гуманітарної допомоги, наданої згідно з нормами Закону "Про гуманітарну допомогу".

Нагадаємо, що ст. 199 ПКУ передбачає розподіл вхідного ПДВ, нарахування податкових зобов’язань за результатами такого розподілу та складання відповідної податкової накладної. Відповідно до пп. 199.6 ПКУ правила ст. 199 ПКУ  не застосовуються в разі проведення операцій, передбачених пп. 197.11 ПКУ.

Таким чином, у платника ПДВ не буде розподіленої суми вхідного ПДВ, що припадає саме на звільнені операції відповідно до пп. 197.11 ПКУ. З цієї причини вхідний ПДВ не відображається у звіті про суми податкових пільг.

Проте звертаємо увагу, що у звіті про суми податкових пільг потрібно відобразити власне самі операції, що звільнені від ПДВ відповідно до пп. 197.11 ПКУ. Код пільги – 14060523. 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»