• Посилання скопійовано

Відображення результатів перевірки у декларації: які нюанси?

Після проведення перевірки було здійснено донарахування податкових зобов’язань (зменшено податкові збитки). Які особливості заповнення декларації в такому випадку?

При виявленні за результатами документальної перевірки неправильно визначених сум доходів, витрат, амортизаційних відрахувань за даними бухобліку, які вплинули на визначення об’єкта оподаткування, і якщо контролюючий орган збільшив/зменшив податкові зобов’язання, узгоджені суми податкових зобов’язань автоматично нараховуються в інтегрованій картці платника податків. При цьому самостійні виправлення відповідно до ст. 50 ПКУ збільшених/зменшених податкових зобов’я­зань з податку на прибуток за період, що перевірявся, платник не здійснює, - інформує «Вісник. Офіційно про податки».

Якщо ж за результатами документальної перевірки збільшено/зменшено суми від’ємного значення об’єкта оподаткування з податку на прибуток за минулі звітні роки, коригування фінансового результату до оподаткування за звітний період, який було охоплено перевіркою, не здійснюється. Таке від’ємне значення підлягає виправленню в показниках декларації в наступному звітному (податковому) періоді. В цьому випадку платник подає доповнення до декларації, передбачене п. 46.4 ПКУ, з відповідним поясненням і зазначенням відповідних сум від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих звітних років, зазначивши про цей факт в спеціально відведеному місці в дек­ларації.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Контролюючі органи і перевірки»