• Посилання скопійовано

Дата виписування паперового лікарняного листка та хто підписує

Працівнику виписали паперовий лікарняний лист на через неможливість створити е-лікарняний внаслідок технічних проблем з передачею електронного медичного висновку про тимчасову непрацездатність через сім днів після звернення. Дата звернення 06.08.2024, р. дата виписки лікарняного 06.08.2024 р. Якою датою повинен був бути виписаний лікарняний: датою звернення 06.08.2024 р. чи датою, коли виданий лікарняний паперовий, тобто 13.08.2024 р.?

Питання: 

  1. Якою датою повинен був бути виписаний лікарняний: датою звернення 06.08.2024 р. чи датою, коли виданий лікарняний паперовий, тобто 13.08.2024 р.?
  2. Чи потрібно, щоб в даному випадку лікарняний листок підписував ще голова ЛКК чи керівник закладу (у разі відсутності голови ЛКК)?

 

Відповідь:

Дійсно, можуть виникнути обставини, коли лікар не може підтвердити тимчасову втрату працездатності в електронній системі охорони здоровʼя, сформувавши медичний висновок про тимчасову непрацездатність. 

Тому нагадаємо, в яких випадках видають паперові листки тимчасової непрацездатності.

Так, відповідно до п. 8 Наказу №1066, якщо лікар не може підтвердити тимчасову втрату працездатності медичним висновком про тимчасову непрацездатність, він має право видати правильно заповнений та оформлений паперовий бланк листка непрацездатності. Це правомірно у таких випадках:

1) якщо минув термін, протягом якого лікар може виправити помилку у висновку про тимчасову непрацездатність в ЕСОЗ. У такому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоровʼя або керівник закладу;

2) у разі відсутності зв’язку між Електронним реєстром листків непрацездатності (система Пенсійного фонду України) та Реєстром медичних висновків в ЕСОЗ  більш ніж 7 днів;

3) якщо в умовах воєнного стану користувачі не мають доступу до ЕСОЗ;

4) якщо пацієнт звернувся за продовженням випадку тимчасової непрацездатності з порушенням термінів за умови, що це порушення сталося внаслідок воєнного часу (людина, приміром, перебувала під окупацією). Рішення про продовження раніше виданого лікарняного приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоровʼя або керівник закладу. Зазначається номер листка непрацездатності, який продовжується.

В даному випадку паперовий лікарняний лист виписаний через неможливість створити е-лікарняний внаслідок технічних проблем.

 

Якою датою повинен був бути виписаний лікарняний: датою звернення 06.08.2024 р. чи датою, коли виданий лікарняний паперовий, тобто 13.08.2024 року?

Згідно з пп. 2.1 Інструкції №532, у лікарняному вказується дата видачі. 

Також, у пп. 3.12 Інструкції №532 зазначено, що у графі "Звільнення від роботи" у першому стовпчику "З якого числа" дата видачі ЛН (число, місяць, рік) позначається арабськими цифрами; у другому стовпчику "До якого числа включно" дата продовження ЛН (число і місяць) позначається літерами; у четвертому стовпчику "Підпис та печатка лікаря" продовження або закриття ЛН підтверджується підписом та печаткою лікаря.

Тож, стає зрозумілим, що дата видачі лікарняного листка та дата звільнення працівника від роботи має бути однаковою.

 

Чи потрібно, щоб в даному випадку лікарняний листок підписував ще голова ЛКК чи керівник закладу (у разі відсутності голови ЛКК)?

Лицьовий бік бланка лікарняного листка заповнюється лікуючим лікарем або молодшим медичним працівником з медичною освітою (пп. 1 Інструкції №532) та підтверджуються штампом та печаткою закладу охорони здоров'я "Для листків непрацездатності" (пп. 3.1 Інструкції №532). Зворотний бік бланка лікарняного листка заповнюється за місцем роботи застрахованої особи.  

Голова ЛКК  чи керівник закладу (у разі відсутності голови ЛКК) ставить свій підпис і інших випадках тимчасової непрацездатностіі, передбачених даною Інструкцією (наприклад, зокрема, але не виключно – у разі тимчасового переведення на легшу роботу) і, зрозуміло, це не стосується даного випадку.

Звертаємо увагу, що роботодавець з цього питання має право звернутися до МОЗ України за індивідуальною консультацією.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Випробувальний строк для працівника у ФОП на ЄП ІІ групи
    Чи може ФОП на ЄП ІІ групи найняти на роботу працівника із випробувальним строком та як це оформити? Якщо після закінчення випробувального терміну працівник не підходить, як правильно його звільнити? Як правильно зробити запис в трудовій книжці на прийом та звільнення? Якщо працівнику не підходить робота, він звільняється за ст. 38 КЗпП за власним бажанням?
    11.09.2024538
  • Дата виписування паперового лікарняного листка та хто підписує
    Працівнику виписали паперовий лікарняний лист на через неможливість створити е-лікарняний внаслідок технічних проблем з передачею електронного медичного висновку про тимчасову непрацездатність через сім днів після звернення. Дата звернення 06.08.2024, р. дата виписки лікарняного 06.08.2024 р. Якою датою повинен був бути виписаний лікарняний: датою звернення 06.08.2024 р. чи датою, коли виданий лікарняний паперовий, тобто 13.08.2024 р.?
    09.09.202430
  • Додаткова відпустка за роботу за комп’ютером
    Який буде розрахунковий період для нарахування додаткової відпустки, яка надається в кількості 4 к.д. за роботу з комп’ютером, якщо ця відпустка надається за 2023 рік у вересні 2024 року?
    06.09.20241 559
  • Відпустка без збереження зарплати більше 15 к.д. та її відображення в єдиній звітності
    Працівник весь місяць перебував у відпустці без збереження зарплати. Чи потрібно його відображати у Додатку 1 єдиної звітності? Чи потрібно сплачувати за нього ЄСВ у розмірі 22% від МЗП? Чи повинен такий працівник включатись до рядків 101, 104 та 105? Як правильно оформити відпустку без збереження зарплати тривалістю більше ніж 15 к.днів, за якою статтею КЗпП?
    06.09.20241 103
  • Чи включати до розрахунку відпускних оплату простою у розмірі 2/3 окладу (тарифної ставки)?
    Працівник йде в відпустку з 02.09.2024 р. на 97 к.днів. Розрахунковий період вересень 2023 – серпень 2024 рр., весь цей період він був в простої з оплатою 2/3 посадового окладу, але в грудні 2023 р. наказом був скасований простій на 3 дні. Як розрахувати відпускні з урахуванням оплати в грудні?
    05.09.202456