• Посилання скопійовано

Які наслідки для роботодавця, якщо особа з інвалідністю не проходить комісію протягом війни?

На підприємстві працює працівниця – особа з інвалідністю. У серпні 2022 року вона мала пройти комісію для підтвердження інвалідності, але не зробила цього, так як перебуває за кордоном та працює дистанційно. Чи враховується вона у норматив працевлаштування осіб з інвалідністю?

Про особливості проходження комісій для підтвердження статусу особи з інвалідністю під час дії воєнного стану, ми вже докладно говорили раніше тут. Проте тоді ми це розглядали з точки зору впливу на ставку ЄСВ для такої особи. Зараз же розглянемо вплив відсутності довідки про проходження медкомісії на виконання роботодавцем нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю. 

Отже, Постанова №225 встановила спеціальні правила щодо тих фізосіб, яким вже було встановлено інвалідність і які вимагають щорічного огляду. 

Повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення або скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців після його припинення або скасування за умови неможливості направлення осіб з інвалідністю та осіб, яким встановлено ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках), лікарсько-консультативною комісією на медико-соціальну експертизу відповідно до Положення про медико-соціальну експертизу, затвердженого постановою №1317.

При цьому інвалідність та ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках) продовжується до останнього числа шостого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо раніше не буде проведено повторний огляд.

Отже, для осіб, термін переогляду інвалідності яких припав на цей період і які не можуть пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж пів року після його припинення/скасування.

 

Чи треба їм отримувати нову довідку, чи дія довідки теж продовжується на період воєнного стану плюс шість місяців? 

Відповіді на це в нормативних документах наразі немає. Нагадаємо, що правила складання довідки прописані в наказі МОЗ від 30.07.2012 р. №577, до якого під час воєнного стану зміни не вносили. 

Але довідка складається під час оформлення виписки з акта огляду МСЕК. А огляди у разі автоматичного продовження не проводяться. Ось і очільник МОЗ у минулому, 2022 році наголошував, що «людям з інвалідністю (дітям у тому числі) під час дії воєнного стану не потрібно повторно проходити медико-соціальну експертизу, щоби продовжити довідку про інвалідність». 

Це означає, що до кінця війни плюс ще півроку нову довідку можна буде не отримувати, дію старої довідки теж буде автоматично продовжено. Підтвердження цьому ми знаходимо й ось у такому роз’ясненні від МОЗ:

«Що робити, якщо ви перебуваєте за кордоном під час дії воєнного стану й у вас завершився термін дії довідки про інвалідність?

У разі якщо такий термін завершився, його автоматично вважають продовженим на весь час дії воєнного стану на території України і впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

Так само продовжується термін дії відсотків втрати працездатності та індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю».

Таким чином виходить, що у випадку, якщо особа з інвалідністю перебуває за кордоном і працює дистанційно, вона і зараз (без проходження медкомісії) зберігає інвалідність. І роботодавець сміливо може враховувати її у норматив працевлаштування інвалідів (під час аналізу, виконує він цей норматив чи ні).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Не проведено інвентаризацію резерву відпусток у 2023 році: які наслідки?
    У І кварталі 2024 року було використано відпусток за 2023 рік більше, ніж нараховано резерву в 2023 р., тобто на кінець 2023 року не проведена інвентаризація резерву відпусток, не визначено кількість днів невикористаних днів відпустки, відповідно немає залишку резерву в балансі. Фактично це проведено і нараховано в І кварталі 2024 р. Як виправити помилку, щоб витрати по резерву відпусток 2023 р. зарахувати в 2024 р.?
    Сьогодні 14:2219
  • Звільнення та прийняття на роботу в одному місяці: складаємо додаток 1 єдиної звітності?
    Працівник в одному місяці був звільнений (з ознакою наявності трудової книжки) , а наступного дня знову прийнятий на неповний робочий час за сумісництвом без наявності трудової книжки. Як показати такі зміни в графі 14 додатку 1 – кількість днів перебування у трудових відносинах?
    26.04.202456
  • Як при звільненні працівника утримати відпускні, що були виплачені йому наперед?
    Внаслідок помилки в підрахунку кількості днів відпустки, на які має право працівник, в 2024 він «відпочив наперед» на 16 календарних днів. Тепер раптово написав заяву на звільнення день в день, і на роботу більше не виходить. Чи відноситься така помилка до лічильної і яким чином можна утримати/повернути законним шляхом з працівника кошти за незароблені дні щорічної основної відпустки?
    26.04.2024327
  • Оплата дня огляду на МСЕК під час тривалого лікарняного
    Працівник перебував на лікарняному з 18.12.2023 р. до 11.04.2024 р. включно. З 11.04.2024 р. йому надано другу групу інвалідності (надав довідку МСЕК). Чи підлягає оплаті останній день лікарняного (11 квітня), який також є і датою присвоєння інвалідності?
    25.04.202446
  • Допомога на лікування працівника під час призупинення з ним дії трудового договору
    Чи може працівник, з яким призупинено дію трудового договору, отримати від підприємства допомогу на лікування у вигляді оплати послуг медичному закладу? Які податкові наслідки у разі отримання такої допомоги?
    22.04.202428