• Посилання скопійовано

Як оплачується лікарняний, якщо працівник хворів під час карантину, коли ФОП призупинив діяльність?

Як оплачувати ФОПу лікарняний листок працівнику, який хворів в період з 10 березня по 24 березня 2020 року, якщо з 17 березня ФОП згідно з Постановом КМУ №211 призупинив діяльність на період карантину. Чи підлягає оплаті весь період хвороби працівника?

Статтею 22 Закону №1105 встановлено, що допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї страхових випадків, зокрема, тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві.

Враховуючи зазначене,  якщо ФОП призупинив діяльність, то відповідно, працівник-застрахована особа не здійснює трудову діяльність (перебуває у відпустці без збереження зарплати тощо), йому не нараховується зарплата,  а також не надається допомога по тимчасовій непрацездатності.

Отже, за умовами запитання, оплаті за лікарняним листком підлягає тільки за період з 10 по 16 березня включно.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Степанов Михаил

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»