• Посилання скопійовано

Чи подавати звіт за ф. №ЗВР-1 при скасуванні реєстрації РРО?

Заяви та довідки про скасування РРО подані та отримані у липні 2024 р. Чи потрібно подавати звіт №ЗВР-1?

Відповідно до ст. 5 Закону про застосування РРОна період виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, не більше 7 робочих днів, відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій та РК або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО.

За такими операціями суб’єкт господарювання не пізніше 15 числа наступного за звітним місяцем щодо всіх КОРО, зареєстрованих на РРО, має заповнити та подати до контролюючого органу звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за формою №ЗВР-1 відповідно до Інструкції №13.

Тобто, якщо у звітному періоді суб’єкт господарювання оформлював розрахункові операції за допомогою РК, то за такий звітний місяць доведеться подати звіт про використання за формою №ЗВР-1.

Своєю чергою, скасування реєстрації КОРО на РРО здійснюється одночасно із скасуванням реєстрації РРО (п. 1 глави 3 розділу ІІ Порядку реєстрації та ведення РК та КОРО).

І якщо РК були складені в період, коли було скасовано застосування РРО і, відповідно, і КОРО, зокрема в липні, то відзвітувати за цей місяць необхідно, навіть якщо він неповний, адже на період складання РК КОРО було зареєстроване. 

Якщо ж реєстрація розрахункових операцій була лише з використанням РРО, то звіт №ЗВР-1 подавати не потрібно.

Штраф за неподання звіту у тому випадку, якщо був обов’язок його подавати, передбачено п. 10 ст. 17 Закону про застосування РРО і складає тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у 2024 році - 510 грн).

 ***

Додатково читайте: В яких випадках потрібно подавати звіт за ф. №ЗВР-1?

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Пантюхова Анна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Відображення у додатку 1 єдиної звітності працівника-особи з інвалідністю, резидента Дія. Сіті
    У резидента Дія. Сіті працює 8 штатних працівників, в т.ч. особа з інвалідністю та один гіг-спеціаліст. ЄСВ на дохід працівника з інвалідністю нараховується за ставкою 22% від МЗП. Як відобразити в єдиній звітності дохід та нарахований ЄСВ на зарплату такого працівника? За кодом КЗО «2» звіт не приймуть через невідповідність відсотка нарахування, а якщо подати з кодом «1», то нарахують штраф за невиконання норми з працевлаштування осіб з інвалідністю
    20.09.202410
  • Як звітувати дочірньому підприємству, якщо материнське звітує за МСФЗ
    Материнське підприємство є великим і складає фінзвітність за МСФЗ. А дочірнє підприємство є малим і складає фінзвітність за НП(С)БО. Як повинно складати фінзвітність дочірнє підприємство — за НП(С)БО чи МСФЗ у складі консолідованої фінзвітності?
    11.09.202413
  • Форма №20-ОПП на авто, яке зареєстроване в одному місті, а перебуватиме в іншому
    Підприємство придбало легкове авто, яке зареєстровано в одному місті, а перебуватиме (місце стоянки і використання) в іншому місті. За це авто підприємство сплачуватиме транспортний податок. Як зазначати його в формі №20-ОПП?
    03.09.202483
  • Який період дисконтування, якщо фінзвітність складається щомісяця?
    Згідно з обліковою політикою підприємства фінзвітність складається на останнє число кожного місяця. Чи може підприємство дисконтувати заборгованість поквартально? Чи можна протягом року змінювати період дисконтування?
    28.08.202458
  • Чи повинен учасник МГК подавати звіт у розрізі країн МГК?
    Підприємство є учасником МГК. Материнська компанія зареєстрована на Кіпрі. Сукупний консолідований дохід менше 50 млн євро. Консолідовану звітність МК не подає. Підприємство не уповноважене материнською компанією подавати звіти. Як заповнити повідомлення, зокрема, графи 10, 15 та чи потрібно подавати звіт у розрізі країн МГК?
    26.08.202424