• Посилання скопійовано

Відображення цивільно-правового договору в таблиці 5 Додатку 4 Звіту з ЄСВ

09.07.2018 р. підприємство уклало договір ЦПХ. Дата закінчення договору - 20.09.2018 р. (але не раніше виконання сторонами свої зобов’язань). За кожен місяць складався окремий акт. Як відобразити такий договір у таблиці 5 Додатку 4 Звіту з ЄСВ (зокрема, у графах 11, 16 та 17)?

Згідно з роз’ясненням ПФУ щодо заповнення оновленої форми Додатку 4, таблиця 5 звіту подається страхувальником, якщо протягом звітного періоду, зокрема, було укладено або розірвано трудовий договір (цивільно-правовий договір, крім цивільно-правового договору, укладеного з фізособою – підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного держреєстру юросіб, фізосіб – підприємців та громадських формувань) із застрахованою особою.

Водночас, у графі 16 Таблиці 5 зазначається документ-підстава про початок, кінець трудових або цивільно-правових відносин, переведення на іншу посаду, роботи та відпусток. У графі 17 - підстава для припинення трудових або цивільно-правових відносин.

Зважаючи на те, що документом-підставою для цивільно-правових відносин є відповідний договір, то у зазначених вище графах повинно бути зазначено його номер і дату. При цьому, графа 16 заповнюється у місяці, у якому було укладено такий цивільно-правовий договір (проставляється тільки дата початку дії договору у графі 11), а графа 17 лише у місяці, у якому такий цивільно-правовий договір закінчив свою дію (проставляється тільки дата закінчення договору у графі 11).

Зважаючи на те, що договір діяв до виконання сторонами свої зобов’язань, а останній акт було складено 28.09.2018 р., то у вересні у таблиці 5 зазначається саме ця дата закінчення цивільно-правових відносин.

Графи 12 – 15 не заповнюють.

З аналізом змін детально можна ознайомитися в аналітичному матеріалі від редакції>>

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Хто є опосередкованим власником КІК?
    У іноземної юрособи два засновники – фізособи, резиденти України: чоловік (80%) і колишня дружина (20%). Обоє подають звітність про КІК. Пов'язані особи чоловіка, які не впливають на діяльність КІК і не здійснюють фактичний контроль – нова дружина, батько, діти, брат. Хто є опосередкованим власником КІК?
    Сьогодні 10:0113
  • Чи потрібно подавати скорочений звіт про КІК у 2024 р. якщо звітний рік КІК починається у 2023 р., а закінчується у 2024 р.?
    ФО стала контролюючою особою КІК у 4 кварталі 2023 р. Відповідно до законодавства країни реєстрації КІК фінансовий рік для компанії (зареєстрованої у 4 кв. 2023 р.) закінчується 31.12.2024 р. Чи потрібно у даному випадку подавати скорочений звіт про КІК?
    18.04.202414
  • Звіт про КІК, якщо КІК у стані ліквідації і не складає фінзвітність
    КІК (Литва) зареєстровано в 2009 р. Фізособа - резидент України має повний контроль (100%). КІК перебуває в стадії ліквідації, з 2016 року не складає фінзвітність, хоча в 2017 році на КІК зареєстровано автомобіль. Які документи потрібні для подання звіту КІК за 2022, 2023 роки?
    12.04.202454
  • Компенсація працівнику вартості медогляду: оподаткування та додаток 4ДФ
    Водій автотранспортного засобу проходив медичний огляд перед працевлаштуванням. Оплату провів з власної картки, підприємство ці кошти йому компенсувало. Чи треба на суму компенсації нараховувати ПДФО та ВЗ, та як правильно відобразити у додатку 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за якою ознакою доходу «126» чи «143»?
    11.04.2024585
  • Допомога від профспілки бійцям та переселенцям
    Профспілка виплачує допомогу членам профспілки, які знаходяться на війні та переселенцям з Каховки. Чи можна її не оподатковувати як благодійну допомогу і показати в додатку 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за ознакою доходу «169»? Якими документами підтвердити статус воїна та статус переселенця?
    10.04.202414