• Посилання скопійовано

Передача основних засобів у користування працівникам на дистанційці

Працівники на дистанційній роботі. Які документи треба оформити підприємству для передачі їх для роботи ноутбука та мобільного телефону (договір, акт приймання-передачі)?

Дистанційна робота - це форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією роботодавця, в будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ст. 60-2 КЗпП).

Тож, нагадаємо, якщо роботодавець перевів працівників на дистанційну роботу, то не забудьте оформити відповідний наказ та ознайомити з ним працівників під підпис.

Крім того, для організації робочого місця вдома, також потрібно видати наказ про необхідність передачі працівникам відповідних основних засобів (ноутбука та мобільного телефону) для дистанційної роботи.

Тому під час передачі ноутбука та мобільного телефону (та іншого майна підприємства) між роботодавцем та працівником має укладатися окремий акт приймання-передачі майна із зазначенням детальних характеристик та ступеня зносу переданого обладнання. Тоді, у випадку їх ушкодження працівник буде зобов'язаний компенсувати його ремонт, однак в межах середньомісячного заробітку (ст. 136 КЗпП). Акт складається за довільною формою.

Також потрібно укласти й договір безоплатного користування майном (позички).

Звертаємо увагу, що акт і договір укладаються в двох екземплярах – по одному для кожної сторони.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Облік окремих операцій»