• Посилання скопійовано

Чи може працівник заправити орендований автомобіль у вихідний день?

Чи може працівник, з яким було укладено та нотаріально завірено договір оренди автомобіля, заправляти цей автомобіль у вихідний день із зазначенням цього в подорожньому листі? Які податкові наслідки?

Положення ст. 801 ЦКУ зобов'язують наймача підтримувати орендований транспортний засіб у належному технічному стані, а також нести витрати, пов'язані з його використанням, в т. ч. зі сплатою податків та інших платежів.

Заправлення пальним орендованого автомобіля у вихідний день має узгоджуватися розпорядженням керівника (щодо використання пального у госпдіяльності підприємства) та трудовими функціями працівника.

Наприклад, якщо працівнику доручено зустріти інших працівників, які повертаються з відрядження, в аеропорті о третій годині ночі у понеділок або у разі коли автомобіль має бути готовим для службової поїздки у понеділок зранку, то заправлення пальним у вихідний день пов’язано з його використанням у госпдіяльності.

Лише використання автомобіля, наданого в оренду працівником, у його особистих цілях протягом вихідних днів із заправленням пальним за рахунок підприємства призводить до виникнення додаткового блага такого працівника з метою оподаткування ПДФО та ВЗ. 

Докладніше про це читайте тут>>

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Бондаренко Олена

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Авто»

  • Облік авто, отриманого за договором фінлізингу, після його арешту
    Підприємство використовує у власній діяльності автомобіль, отриманий за договором фінлізингу. Стався страховий випадок і автомобіль забрали під арешт на невизначений термін. Чи зупиняти робити щомісячні платежі? Чи продовжувати відображати їх в бухгалтерському обліку? Чи нараховувати амортизацію?
    21.08.202335
  • Оформлення передачі обладнання і заправка авто в рамках договору підряду
    Юрособа - замовник і ФОП на ЄП - підрядник уклали договір підряду, за яким підрядник виконуватиме роботи з монтажу, калібрування, діагностики, ремонту, технічного супроводу, повірки вагового обладнання, а також доставку вагового обладнання на об’єкти кінцевого замовника. Юрособа для виконання робіт за договором безоплатно надає ФОП обладнання, автомобіль. Чи треба на кожен об’єкт складати акт приймання-передачі? Чи може замовник заправляти паливом передане авто?
    16.08.202394
  • Заправка працівником каністри пальним у вихідний день
    Працівник підприємства, водій, за паливною карткою підприємства заправляє власну каністру пальним у вихідний день. А в робочий день з каністри заправляє бак авто підприємства. Чи нараховувати зарплату за вихідний день? Чи має право водій отримувати пальне у власну тару? Чи потрібно отримати ліцензію на зберігання пального?
    25.05.20215651
  • Фінансовий лізинг (оренда) автомобіля: як відбувається?
    Як взяти автомобіль у фінансовий лізинг (оренду)?
    01.07.20191 066
  • Викрадення авто: як діяти підприємству?
    Які дії повинне здійснити підприємство при викраденні автомобіля?
    25.06.2019352