• Посилання скопійовано

5% акциз на алкоголь та тютюн: окремі нюанси

Дайте разъяснение по поводу 5 % налога с сигарет. Как продавать, если есть МРЦ на пачке? Как этот налог должен отражаться в чеке РРО?

Виходячи з наведеного в пп. 14.1.106 ПКУ визначення і встановленої пп. 215.3.10 ПКУ ставки акцизного податку, продаж суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, на які встановлюються максимальні роздрібні ціни, не може здійснюватися за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Отже, для таких СГД акцизний податок нараховується в розмірі 5% на максимальні роздрібні ціни. 


 

Таким чином, якщо на пачці зазначена максимальна роздрібна ціна, наприклад, 20 грн., акцизний податок становитиме 1 грн., і ціна продажу для такого СГД буде 21 грн. 

В формі чека, затвердженій Положенням про форму та зміст розрахункових документів (наказ ДПАУ від 01.12.2000 р. № 614) окремо акцизний податок не відображається.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»