• Посилання скопійовано

Платник єдиного податку III групи не може реалізовувати форвардні контракти

Чи може підприємець – платник єдиного податку III групи здійснювати реалізацію форвардних контрактів, де базовим активом виступає нерухомість?

ДФС у м. Києві у листі від 21.07.2016 р. № 4755/Х/26-15-13-02-15 роз'яснили, що:

- факт укладання форвардного контракту та придбання активу (в тому числі у випадку майнових прав на нерухоме майно) є операцією з випуску (емісії) деривативу,

- виконання форвардного контракту, тобто поставка активу (майнових прав), є погашенням деривативу і відноситься до операцій з купівлі – продажу активу (майнових прав) та є за своєю суттю інвестиційною діяльністю.

Враховуючи наведене, платник єдиного податку третьої групи не може здійснювати діяльність з придбання та реалізації форвардних контрактів, де базовим активом виступає нерухомість на спрощеній системі оподаткування.

Також, не включаються до доходу платника єдиного податку третьої групи доходи отримані від продажу рухомого та нерухомого майна відповідно до  п. 291.5 ПКУ.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на єдиному податку»