• Посилання скопійовано

Дохід ФОПа - "єдинника" при продажу товару через посередника

ФОП на ІІ групі ЄП продає товар через посередника (кур’єрську службу). ФОП пробиває вартість товару через РРО і з чеком РРО передає товар кур’єру. Кур’єр доставляє товар покупцям, отримуючи від них оплату. Кошти за продані товари кур’єрська служба перераховує на рахунок ФОП два рази на місяць. В який момент ФОП має показати дохід?

Відповідно до пп. 292.1.1 ПКУ, доходом платника ЄП для ФОП є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в:

  • грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); 
  • матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пп. 292.3 ПКУ (безоплатно отримані товари, роботи, послуги тощо). 

Датою отримання доходу платника ЄП є дата надходження коштів платнику ЄП у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) (пп. 292.6 ПКУ).

Враховуючи викладене, на наш погляд, у разі отримання платником ЄП (комітентом) коштів за реалізовані товари за посередницьким договором до доходу платника включається вся сума коштів, отримана від комісіонера (кур’єрської служби). При цьому датою отримання доходу платника ЄП (комітента) буде дата надходження грошових коштів від посередника (кур’єрської служби) на банківський рахунок, а не дата передачі товара кур’єру із проведенням через РРО, і не дата отримання оплати кур’єром (посередником).

До речі, такий самий висновок читаємо в листі ДФСУ від 08.11.2016 р. №11794/Т/99-99-13-01-02-14.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на єдиному податку»