• Посилання скопійовано

Продаж алкоголю у наборах: як сканувати акцизні марки?

У подарунковому наборі є декілька пляшок алкогольного напою, штрих-код один на упаковці. Як пробивати через РРО штрих-коди акцизних марок на пляшках, які входять до такого набору?

Маркування алкогольних напоїв здійснюється відповідно до Положення №1251.

Відповідно до п. 20 Положення №1251, для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва використовуються марки із зазначенням суми акцизного податку, сплаченого за одиницю маркованої продукції, з точністю до тисячного знаку, яка відповідає сумі, визначеній з урахуванням діючих на дату розливу продукції ставок акцизного податку, міцності продукції та місткості тари, а для алкогольних напоїв імпортного виробництва використовуються марки із зазначенням суми акцизного податку, сплаченого за одиницю маркованої продукції, з точністю до тисячного знаку, яка відповідає сумі, визначеній з урахуванням міцності продукції, місткості тари та розміру ставок акцизного податку, діючих на момент виробництва марки.

Штрих-код акцизної марки містить інформацію про серію та номер марки (п. 5 Положення №1251).

Відповідно до п. 22 Положення №1251, марки наклеюються на пляшку П- чи Г-подібним способом через горловину. У разі реалізації напоїв в упаковках (типу "Tetra Pak") марки наклеюються по осі упаковки на верхній площині.

Отже, акцизні марки наклеюються на кожну пляшку алкоголю окремо. Маркування однією акцизною маркою всього набору з декількох пляшок не передбачене. Тому і в чеку РРО повинна пробиватися окремо кожна акцизна марка з тих, якими промарковані пляшки, що входять до набору.

Наші новини про заначення штрих-коду акцизної марки в чеках РРО читайте туттут та тут.

Наразі ДПС видала роз’яснення про те, що з 1 жовтня підстав для застосування до СГ штрафів за видачу розрахункового документа без зазначення цифрового значення штрихового коду акцизних марок у ДПС не виникне – нашу новину про це читайте тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»