• Посилання скопійовано

Який код КОАТУУ зазначати в декларації з акцизу у разі роздрібного продажу підакцизних товарів?

Який код КОАТУУ зазначається в декларації з акцизного податку для пунктів роздрібного продажу підакцизних товарів, які розташовані в сільській місцевості: код населеного пункту чи код органу місцевого самоврядування (сільради або ОТГ), до якої відноситься цей населений пункт?

З метою правильного розподілення сум акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів між місцевими бюджетами розділ Д (код операції Д1.1) та додаток 6 до Декларації пов’язані з кодами адміністративних одиниць відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі — КОАТУУ). Декларація платниками акцизного податку подається до контролюючого органу, що обслуговує адміністративно-територіальну одиницю (за кодом КОАТУУ), на якій розташовано пункт продажу підакцизних товарів.

Показники в додатку 6 до декларації групуються не за пунктами продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а за кодами органу місцевого самоврядування за КОАТУУ, на території якого знаходяться такі пункти продажу та до бюджету якого зараховуються суми сплаченого податку.

Платник акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів подає до контролюючого органу, в якому він зареєстрований як платник цього податку, декларацію із заповненням розділу Д і додатків 6 до декларації, кількість яких збігається з кількістю кодів КОАТУУ територій, в яких знаходяться його пункти продажу. Так, у разі, якщо пункти продажу знаходяться на територіях, які належать до різних адміністративно-територіальних одиниць, то таким платником заповнюється відповідна кількість додатків 6 до декларації.

У разі, якщо кілька пунктів продажу знаходяться на території, що належить до однієї адміністративно-територіальної одиниці (до одного органу місцевого самоврядування — коду КОАТУУ), до контролюючого органу подається один додаток 6 до декларації, в якому зазначаються показники щодо операцій з реалізації підакцизних товарів, які здійснено в усіх пунктах продажу, що територіально належать до такого органу місцевого самоврядування. За кожним кодом КОАТУУ подається один додаток 6 до декларації.

Якщо йдеться про органи місцевого самоврядування, то в декларації з акцизного податку зазначається код КОАТУУ сільської ради або ОТГ, до якої належить населений пункт, у якому розташовано точку продажу підакцизних товарів.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»