• Посилання скопійовано

Отримання ФОПом та найманими працівниками одноразової матдопомоги - 8 тис. грн

ФОПи ІІ та ІІІ групи здійснюють діяльність з основним КВЕДом - 46.73. Додатково в переліку є КВЕДи 47.19, 47.52, 47.59, 47.54, 47.53. Чи має право ФОП та його наймані працівники на отримання одноразової допомоги 8 тис. грн та на компенсацію з ЄСВ?

Згідно з ч. 2 ст. 1 Закону №1071, соціальна підтримка застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період дії карантиннх заходів реалізується в таких формах:

  • одноразова матеріальна допомога застрахованим особам — одноразова виплата держави у зв’язку із втратою частини заробітної плати найманими працівниками суб’єктів господарювання, робота яких тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та у зв’язку із втратою частини доходу фізичними особами — підприємцями, економічна діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19);
  • одноразова матеріальна допомога суб’єктам господарювання — одноразова виплата держави суб’єктам господарювання задля збереження робочих місць з метою виплати найманим працівникам суб’єкта господарювання одноразової матеріальної допомоги в період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19);
  • одноразова компенсація суб’єктам господарювання — одноразова виплата держави суб’єктам господарювання, які є юридичними особами, з метою відшкодування витрат, понесених на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відповідно до ст. 2 Закону №1071, застрахована особа має право на отримання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам у розмірі вісім тисяч гривень. При цьому застрахована особа, що має право на отримання зазначеної допомоги, має бути найманим працівником суб’єкта господарювання, основний вид економічної діяльності якого заявлений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань станом на 31 жовтня 2020 року та відповідає визначеним у Переліку видів економічної діяльності, або фізичною особою — підприємцем, основний вид економічної діяльності якого заявлений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань станом на 31 жовтня 2020 року та відповідає визначеним у Переліку видів економічної діяльності.

Перелік основних видів економічної діяльності, щодо яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, затверджено Постановою №1236.

Отже, щоб отримати одноразову допомогу  8 тис. грн для ФОПа та його найманих працівників, КВЕД ФОПа  станом на 31.10.20 р. має бути основним, тобто першим, та має бути з Переліку, затвердженого Постановою №1236.

Оскільки КВЕД 46.73 (основний) відсутній в Переліку №1236, то ФОП та його наймані працівники не мають права на отримання одноразової матдопомоги в сумі 8 тис. грн.

Також читайте тут>>

 

Щодо компенсації ЄСВ

Статтею 4 Закону №1071 визначено, що суб’єкти господарювання мають право на отримання одноразової компенсації ЄСВ у разі, якщо на 31 жовтня 2020 року їх основний вид економічної діяльності відносився до Переліку видів економічної діяльності.

Сума одноразової компенсації суб’єкту господарювання розраховується як середнє значення сплачених суб’єктом господарювання сум ЄСВ за десять місяців, що передували набранню чинності цим Законом. Розрахунок суми одноразової компенсації здійснюється шляхом ділення суми ЄСВ, сплаченої за десять місяців, що передували набранню чинності цим Законом, на десять.

Одноразова компенсація суб’єктам господарювання не надається, якщо у суб’єкта господарювання на дату набрання чинності цим Законом є заборгованість зі сплати ЄСВ.

Отже, на зазначений вид допомоги ФОП також не має права, оскільки основний КВЕД відсутній в Переліку КВЕД, затвердженому Постановою №1236.

На третій вид допомоги, на жаль, мають право тільки суб’єкти господарювання — юридичні особи (ст. 3 Закону №1071).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Степанов Михаил

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

  • Чи сплачується ЄСВ з авторської винагороди?
    ТОВ укладає авторську угоду на науковий твір. Чи потрібно із авторської винагороди сплачувати ЄСВ?
    22.04.202428
  • Чи донараховувати ЄСВ на перехідний лікарняний?
    Працівник в березні попрацював півмісяця та захворів. Лікарняний перехідний: березень-квітень. Чи проводити донарахування ЄСВ за березень до мінімального розміру, чи це можна зробити у квітні з відображенням у додатку 1 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ суми лікарняних за березень, щоб уникнути сторнування зайво перерахованої суми ЄСВ за І квартал?
    19.04.20246582
  • Оподаткування ЄСВ виплат резидентом Дія. Сіті
    Чи потрібно резиденту Дія. Сіті оподатковувати ЄСВ такі виплати та за якою ставкою: 1) часткове збереження зарплати мобілізованим штатним працівникам згідно з окремими наказами; 2) безповоротна фіндопомога штатному працівнику та гіг-спеціалісту; 3) інші компенсаційні, грошові та/або матеріальні виплати, які непередбачені актами чинного законодавства та не належать до фонду оплати праці?
    12.04.20241931
  • ЄСВ з лікарняного працівника – особи з інвалідністю, резидента Дія. Сіті
    Працівник компанії – резидента Дія. Сіті має інвалідність. У нього відкритий лікарняний з 01 по 29 лютого 2024 р. Відповідно, робочих днів у лютому немає. Як в такому випадку правильно нарахувати ЄСВ? Якщо немає жодного робочого дня, чи потрібно компанії – резиденту Дія. Сіті сплатити за працівника з інвалідністю ЄСВ з МЗП 1562 грн? Чи тільки ЄСВ за ставкою 8,41% з лікарняних?
    11.04.202445
  • Виплата на страхування життя під час відпустки без збереження зарплати: що з ЄСВ?
    Чи потрібно донараховувати ЄСВ до мінімального розміру при перебуванні працівника у відпустці без збереження зарплати, якщо не відпрацьовано жодного дня, але є щомісячне нарахування виплати на страхування життя?
    10.04.2024340