• Посилання скопійовано

Тривалість планових перевірок Держпраці та інших органів держнагляду

Скільки часу тривають планові перевірки й інспекційні відвідування Держпраці та інших органів держнагляду?

Комплексні перевірки

За ч. 5 ст. 5 Закону про держнагляд, строк здійснення планового заходу не може перевищувати десяти робочих днів, а щодо суб'єктів мікро-, малого підприємництва — п'яти робочих днів.

Продовження строку здійснення планового заходу не допускається.

Сумарна тривалість усіх планових заходів, що здійснюються органами державного нагляду (контролю) протягом календарного року щодо суб'єкта господарювання (комплексного планового заходу), не може перевищувати тридцяти робочих днів, а щодо суб'єктів мікро-, малого підприємництва — п'ятнадцяти робочих днів.

Постановою №1103 для всіх госпсуб'єктів встановлена єдина періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у відповідних сферах госпдіяльності або за дотриманням ліцензійних умов залежно від ступеня ризику, а саме:

  • з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на два роки (раніше в окремих сферах госпдіяльності цей строк становив один рік);
  • з середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки;
  • з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на п'ять років.

Ці терміни можуть бути збільшені в 1,5 рази, якщо за результатами проведених планових та позапланових заходів дотримання вимог законодавства у відповідній сфері чи ліцензійних умов провадження госпдіяльності не виявлено жодних порушень:

1) у госпсуб'єктів, які віднесені до середнього ступеня ризику, протягом останніх шести років,

2) у госпсуб'єктів, які віднесені до незначного ступеня ризику, протягом останніх десяти років.

КМУ наголосив, що Постановою №1103 зменшено частоту проведення планових перевірок у 41 сфері державного нагляду (контролю): Докладніше читайте тут>> 

 

Інспекційні відвідування 

Якщо говорити про перевірки Держпраці з питань трудового законодавства, то за п. 10 Порядку №295 тривалість інспекційного відвідування, невиїзного інспектування не може перевищувати 10 робочих днів, для суб'єктів мікропідприємництва та малого підприємництва — двох робочих днів.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Контролюючі органи і перевірки»