• Посилання скопійовано

Новий звітний додаток може бути поданий виключно до нової декларації з ПДВ

Чи може платник податку до закінчення граничного терміну подання податкової звітності з ПДВ подати новий звітний додаток до податкової декларації з ПДВ без подання нової звітної декларації, якщо помилка виявлена у додатку?

Пунктом 50.1 ст.50 Податкового кодексу України передбачено, що якщо після подачі декларації за звітний період платник податків подає нову декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період, то штрафи, визначені у цьому пункті, не застосовуються.


Згідно із п. 22 р. ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966, після подання податкової декларації з ПДВ за звітний (податковий) період платник податку має право до закінчення граничного терміну подання податкової декларації за такий самий період подати нову податкову декларацію з ПДВ з виправленими показниками.

У складі податкової декларації подаються передбачені Порядком № 966 додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації) (п.9 р. ІІІ Порядку).

 Враховуючи зазначене, новий звітний додаток до податкової декларації з ПДВ може бути поданий виключно до нової звітної податкової декларації з ПДВ.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Перелік звітів для подання у ТЦК та СП
    Який перелік звітів з військового обліку для юридичної особи?
    Сьогодні 13:1617
  • Переукладено договір оренди на новий строк: що з формою №20-ОПП?
    Договір оренди обладнання закінчився 30.04.2024 р. (договір 1), сформовано акт на повернення обладнання з оренди. Новий договір оренди укладено 01.05.2024 р. (договір 2). Договір укладено на тих же умовах, з тим же орендарем. Обладнання знову передано за актом прийому-передачі. Чи потрібно подавати ф. №20-ОПП на повернення з оренди обладнання та передачу в оренду за новим договором?
    Сьогодні 09:2918
  • Не відобразили подарунки працівникам в додатку 1 єдиної звітності: як виправити?
    В грудні 2023 року працівникам були видані подарунки та нарахований ЄСВ 22%, проте вони не були відображені у додатку 1 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за ІV квартал 2023 року. У додатку 4ДФ єдиної звітності подарунки відображені за ознакою доходу «160». Як виправити додаток 1?
    08.05.2024345
  • Звітність КІК щодо новоствореної юрособи
    Фізособа в листопаді 2023 року зареєструвала підприємство за кордоном (КІК). Дохід по КІК в 2023 році не отримувався. Чи потрібно подавати звітність по КІК за 2023 рік?
    01.05.202443
  • Фінансова звітність КІК: як засвідчити та подати?
    Фізособа - контролер КІК (також є ФОП) отримав фінзвітність КІК. Чи можна в електронному кабінеті ФОПа створити звіт про КІК та декларацію про майновий стан фізособи? Як завірити та прикріпити фінзвітність КІК в форматі pdf?
    23.04.2024853