• Посилання скопійовано

Поворотна фіндопомога, надана підприємцем працівникові, відображається в ф. №1-ДФ за ознакою доходу «153»

Чи потрібно відображати у податковому розрахунку (форма № 1ДФ) суму поворотної фінансової допомоги, яку надано фізичною особою — підприємцем своєму працівнику. Якщо так, то за якою ознакою доходу?

Згідно з пп. 14.1.257 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу поворотна фінансова допомога — це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.

Пунктом 165.1 ст. 165 Кодексу визначено вичерпний перелік доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, зокрема згідно з пп. 165.1.31 цього пункту до нього входить основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, та основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку.


Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1020, основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, та основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку, відображаються у податковому розрахунку (форма № 1ДФ) за ознакою доходу «153».

Отже, фізична особа — підприємець відображає у податковому розрахунку (форма № 1ДФ) надану найманому працівнику суму поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу «153».

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»