• Посилання скопійовано

Форма №20-ОПП на авто, яке зареєстроване в одному місті, а перебуватиме в іншому

Підприємство придбало легкове авто, яке зареєстровано в одному місті, а перебуватиме (місце стоянки і використання) в іншому місті. За це авто підприємство сплачуватиме транспортний податок. Як зазначати його в формі №20-ОПП?

Згідно з нормами пп. 267.6.4 ПКУ декларація з транспортного податку подається до податкової служби за місцем реєстрації авто. І податок сплачується за місцем реєстрації авто (див. пп. 267.7.1 ПКУ).

Тобто в розглядуваній ситуації авто є об’єктом оподаткування, що обліковується за місцем реєстрації такого авто.

Відповідно до п. 8.1 Порядку №1588 платник податків зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку у порядку, встановленому цим розділом.

Відповідно до пп. 8.3 Порядку №1588, якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об'єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов'язаний стати на облік за неосновним місцем обліку у контролюючому органі за місцезнаходженням такого об'єкта у порядку, визначеному розділом VII цього Порядку.

А згідно з пп. 7.2 розд.  VII Порядку №1588  взяття на облік за неосновним місцем обліку здійснюється на підставі повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою №20-ОПП, поданого платником відповідно до розділу VIII цього Порядку, та якщо у такому повідомленні платник податків визначив контролюючий орган, у якому бажає стати на облік за неосновним місцем обліку за місцезнаходженням відповідного об’єкта оподаткування.

З наведеного випливає, що в графах 6 — 8 форми №20-ОПП слід зазначати місце реєстрації авто, а не місце фактичного його перебування. Але яку адресу зазначати в графі 8 — місцезнаходження об’єкта?

На наш погляд, можна зазначити адресу держоргану, який зареєстрував авто.

Поряд з цим, в графі 11 слід поставити відмітку про реєстрацію за неосновним місцем обліку.

Ми навели власну думку щодо відображення інформації про придбане авто в формі №20-ОПП. Але думка податкової служби з цього питання нам невідома. Тому для уникнення непорозумінь може бути доречним отримати індивідуальну податкову консультацію.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»