• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки в коді товару у заявці на поповнення (коригування) залишку пального

Виявили помилки у графі 3 «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» у зареєстрованій заявці на поповнення (коригування) залишку пального. Як виправити?

У разі виявлення помилки у графі 3 «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» у зареєстрованій заявці на поповнення (коригування) залишку пального (далі – Заявка) платник заповнює нову Заявку, в якій:

  • у першому рядку таблиці Заявки відображає всі показники попередньо поданої Заявки з невірним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД, при цьому показники обсягу реалізованого пального (гр. 5 та гр. 6) та сума акцизного податку (гр. 9) зазначаються з відповідним знаком «–»;
  • у наступному рядку таблиці Заявки зазначаються правильні дані щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, його опису, умов оподаткування (збільшення) обсягу реалізованого пального з відповідним знаком «+» (при цьому збільшення обсягу за правильним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД має збігатися зі зменшенням обсягу за помилковим кодом товару згідно з УКТ ЗЕД), ставки акцизного податку, курсу НБУ, що діє на перший день кварталу, в якому здійснюється реалізація пального, суми акцизного податку з знаком «+».

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»

  • Орендуємо авто: як списати пальне?
    У власності ТОВ та ФОП є автотранспорт. Між цими суб’єктами господарювання буде укладено договір оренди на такі транспортні засоби. ФОП як ФО є засновником ТОВ. Як в даному випадку списувати пальне?
    Сьогодні 13:096
  • Максимальна роздрібна ціна змінилася на нову партію тютюнових виробів: чи можна переоцінити попередню партію?
    Підприємство придбало для роздрібного продажу у листопаді 2023 р. партію сигарет, на пачці ціна - 80 грн. У квітні 2024 р. ціна на пачці відповідних марок сигарет - 90 грн. Чи має право підприємство здійснити дооцінку сигарет, придбаних в листопаді та продавати за МРЦ визначеною на основі даних квітня?
    01.05.20244
  • Роздрібний продаж алкоголю: як скласти ПН та звітувати з акцизу?
    ТОВ змінює напрямок діяльності – відкриває кафе, в якому буде продаж алкоголю і напоїв, виготовлених з алкоголю та інших інгредієнтів. ТОВ є платником ПДВ. Ліцензію оплачено 20.02.2024 р. Який буде перший звітний період з акцизу? Діяльність не розпочато. Як скласти зведену ПН при продажі коктейлів?
    23.04.202439
  • Паливо для заправки генераторів починає використовуватися в госпдіяльності: які наслідки?
    Підприємство в 2022 році закупило паливо для роботи генераторів із розрахунку 2 тонни на кожен генератор. Паливо зберігається в ємностях біля генераторів. З часом паливо втрачає свої властивості. Чи може підприємство використовувати це паливо для заправлення транспорту підприємства? Ліцензія на зберігання пального у підприємства відсутня
    22.04.202448
  • Чи можна пальне для генератора використати для заправки авто?
    Підприємство придбало та зберігає дизельне паливо для роботи генератора. Пальне зберігається у каністрах 5 л. без ліцензії на зберігання. Чи можна у період простою генератора заправляти цим пальним авто, у зв'язку з тим, що генератор не використовується, а пальне має обмежений строк зберігання?
    05.04.2024824