• Посилання скопійовано

Як визначити за кодом товару УКТ ЗЕД, чи сплачувати з нього «роздрібний» акциз?

Чи потрібно сплачувати акцизний податок за ставкою 5% з роздрібного продажу товарів з кодом УКТ ЗЕД - 3824 99 96 20?

Відповідно до пп. 14.1.145 ПКУ, підакцизні товари (продукція) – це товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які Податковим кодексом встановлено ставки акцизного податку. 

Далі, відповідно до пп. 215.3.10 ПКУ, для пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, реалізованих відповідно до пп.  213.1.9 ПКУ (реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів), ставка акцизного податку становить 5%.

Таким чином, для відповіді на питання потрібно з’ясувати, чи є підакцизним товаром продукція Fich Disposable з кодом УКТ ЗЕД 3824 99 96 20. 

Ставки акцизного податку визначені ст. 215 ПКУ. Для товарів з кодом УКТ ЗЕД 3824 99 96 20 ставку акцизного податку поки що не встановлено, тож товари з цим кодом є непідакцизними і акциз за ставкою 5% з роздрібного продажу таких товарів не сплачується.

Звертаємо увагу, що акцизний податок справляється з товарів з кодом УКТ ЗЕД 3824 90 97 20 – це також рідини, що використовуються в електронних сигаретах. Щодо цього коду читайте нашу новину тут.

Також радимо слідкувати за змінами до ст. 215 ПКУ на предмет того, чи не буде додано код УКТ ЗЕД 3824 99 96 20 до підакцизних товарів.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»