• Посилання скопійовано

Заповнення обсягу ємності в акцизній накладній

Які дані необхідно вказувати при заповненні АН у полі «Місткість ємності (секцій)»: згідно з технічною документацією чи літри, приведені до температури 15°C?

У п. 4 розділу 1 Порядку №262 зазначено, що показники щодо місткості ємностей (секцій) зазначаються в метрах кубічних.

При цьому, кількісні показники відповідних граф акцизної накладної, заповнюються (з округленням до двох знаків після коми):

  • для пального – в кілограмах та літрах, приведених до температури 15 °C;
  • для спирту етилового – в декалітрах та в декалітрах 100-відсоткового спирту, приведених до температури 20 °C.

Водночас, згідно з п. 6 розділу ІІ Порядку №262  в акцизній накладній зазначаються реквізити акцизного складу або пересувного акцизного складу, на який фізично відвантажене (отримане) пальне:

  • уніфікований номер акцизного складу в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового;
  • номер реєстрації транспортного засобу в уповноважених органах відповідної держави, двосимвольний код типу транспортного засобу, на який фізично відвантажене (отримане) пальне, та дані про місткість ємності (секцій), в яку (які) здійснено фізичне відвантаження (отримання) пального (загальна місткість; кількість секцій; місткість секцій, в які здійснено відвантаження (отримання) пального, на обсяги якого виписана акцизна накладна).

На жаль, наразі від податківців немає жодних роз’яснень щодо того, як повинен заповнюватись показник щодо місткості ємностей, в які відвантажується пальне.

Однак, зважаючи на те, що порядком складання АН (і самою її формою) передбачено, що показники в літрах приведених до темперами 15 °C заповнюються лише у графі 4 табличної частини АН, вважаємо, що у графі «Місткість ємності (секцій): загальна, м3 та для акцизної накладної, м3» необхідно зазначати данні фактичного обсягу ємностей (секцій). Тобто дані згідно з технічною документацією на такі ємності. У разі, якщо пальним завантажено всі секції цистерни, реквізит «для акцизної накладної, м3» співпадатиме із загальною місткістю всіх секцій автоцистерни.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»