• Посилання скопійовано

Чи може підприємство на загальній системі співпрацювати з підприємцем на II групі єдиного податку

Підприємство (загальна система оподаткування) співпрацює з фізособою - підприємцем (II група єдиного податку) і займається продажем канцтоварів. Чи може підприємство співпрацювати з фізособою - підприємцем?

За п. 291.4 ПКУ, однією з умов перебування фізособи — підприємця на II групі єдиного податку є здійснення господарської діяльності з надання послуг платникам єдиного податку та/або населенню. Тому надання послуг платникам податків, що застосовують загальну систему оподаткування, є порушенням умов перебування фізособи — підприємця на спрощеній системі оподаткування.

При недотриманні умов перебування на обраній групі єдиного податку фізособа — підприємець втрачає право перейти на сплату єдиного податку для інших груп шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу (пп. 298.1.5 ПКУ).

А от продавати товари єдинник ІІ групи може юрособам на загальній системі без наслідків. До того ж негативних наслідків у його контрагента навіть при наданні ним послуг не буде, оскільки ніяких умов та вимог не встановлено розд. ІІІ ПКУ

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на єдиному податку»