• Посилання скопійовано

Акциз з роздрібної торгівлі алкоголем: як звітувати та сплачувати в бюджет?

Як звітувати та сплачувати в бюджет акциз з роздрібної торгівлі алкоголем?

Форму декларації акцизного податку і Порядок її заповнення та подання затверджено Наказом №14. При цьому кожним платником заповнюються лише відповідний розділ і додатки до декларації, які відповідають виду господарської діяльності платника, виду підакцизних товарів (продукції).

Тобто суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, заповнює та подає до контролюючих органів за місцезнаходженням пунктів продажу товарів лише розділ Д «Податкові зобов'язання з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» і додаток 6 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» до декларації.

Зразки заповнення такої декларації наведено тут, а як розрахувати суму акцизного податку при такому продажу, ми розглядали вище.

Декларація акцизного податку подається суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного (податкового) періоду (п. 223.2 ПКУ). Способи подання декларації встановлено п. 49.3 ПКУ.

Суми податку перераховуються до бюджету суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»