• Посилання скопійовано

Чи включати до акцизного складу резервувари, які не використовуються для зберігання та реалізації пального?

ТОВ має резервуарний парк, який частково використовується для реалізації пального, частково для зберігання рідких добрив, а частково не експлуатується (при цьому ці резервуари не законсервовані). Чи можливо встановити обладнання (лічильники) лише на частину резервуарів? Як бути з іншими резервуарами, які не задіяні під реалізацію та зберігання пального?

Відповідно до нової редакції пп. 14.1.6 ПКУ, яка буде діяти з 1 липня 2019 р., акцизний склад – це, зокрема, приміщення або територія на митній території України, де розпорядник акцизного складу провадить свою госпдіяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізації пального.

Згідно з абз. 2 пп. 230.1 ПКУ, акцизні склади, на території яких здійснюється виробництво, оброблення (перероблення), змішування, розлив, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізація пального, повинні бути обладнані витратомірами-лічильниками на кожному місці відпуску пального наливом з акцизного складу, розташованому на акцизному складі, та рівнемірами-лічильниками рівня таких товарів (продукції) у резервуарі  на кожному введеному в експлуатацію стаціонарному резервуарі, розташованому на акцизному складі.

Таким чином, ПКУ вимагає обладнати витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками лише ті резервуари, які використовуться при реалізації та зберіганні пального.

Резервуари, які не введені в експлуатацію з різних причин, а також ті, що використовуються для іншої діяльності (зберігання добрив тощо), не включаються до акцизного складу та їх не потрібно обладнувати витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками. Після 1 липня 2019 р. вони можуть використовуватися для інших видів діяльності аналогічно, як і раніше.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»