• Посилання скопійовано

Подання додатку 4ДФ за виробничі підрозділи

Підприємство має кілька виробничих підрозділів, які розташовані на територіях різних громад і які не є відокремленими, інформації про них немає в Єдиному держреєстрі. Як звітувати додатком 4ДФ за такі підрозділи?

Стосовно сплати ПДФО

На думку податкової, яку вона висловлює у багатьох своїх консультаціях, сплачувати ПДФО потрібно до місцевого бюджету за місцем розташування виробничих підрозділів, незалежно від того, є вони відокремленими чи ні.

Наприклад, такий висновок читаємо у відповіді на питання в підкатегорії 103.07 ЗІР: «До якого бюджету повинен сплачувати ПДФО СГ, який не має відокремлених структурних підрозділів, а має власні або орендовані приміщення (будівлі) в різних регіонах України або/та районах міста, де працюють наймані працівники такого СГ?».

 

Стосовно подання додатку 4ДФ за невідокремлені підрозділи

Особливості подання цього додатку податкова описала в своїх консультаціях, наприклад, розміщених у ЗІР.

Підкатегорія 103.25 ЗІР: «Яким чином подавати Розрахунок та додаток 4ДФ до Розрахунку за відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету та який порядок його подання до контролюючого органу за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу?».

Податкова відповідає, що Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Причому у рядку 032 додатка 4ДФ до Розрахунку зазначає код за Кодифікатором за місцезнаходженням відокремленого підрозділу (те саме див. в п. 4 розд. IV Порядку № 4).

У рядку 032 заголовної частини Розрахунку також зазначається код Кодифікатора за місцезнаходженням відокремленого підрозділу (див. п. 3 розд. ІІ, п. 1 розд. ІІІ Порядку № 4).

Підкатегорія 103.25 ЗІР: «Яким чином заповнюється рядок «033» Розрахунку, якщо у ньому подається інформація по декількох підрозділах не уповноважених нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету?».

Податкова відповідає, що в рядку «033» зазначається повне найменування підрозділу за який подається Розрахунок та додаток 4ДФ по цьому підрозділу.

Підкатегорія 103.25 ЗІР: «Чи потрібно у додатку 4ДФ до Розрахунку, який ЮО подає за відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, відображати інформацію по військовому збору?».

Податкова відповідає, що так, відображається.

Підкатегорія 103.25 ЗІР: «Яким чином подавати Розрахунок та додаток 4ДФ до Розрахунку за відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету, а саме у складі основного Розрахунку чи формувати окремий Розрахунок по підрозділу?».

Податкова відповідає, що за кожен підрозділ подається окремий Розрахунок з додатком 4ДФ.

Наприклад, якщо підприємство має чотири виробничі підрозділи, розташовані на територіях різних громад, до податкової за своїм основним місцем обліку воно подасть п’ять Розрахунків, один з яких стосовно власне підприємства, а інші чотири за кожен з підрозділів.

Тут ми писали, що при поданні єдиної звітності за відокремлені підрозділи не потрібно подавати додатки щодо ЄСВ. Тобто, не подається додаток 1 до Розрахунку стосовно відокремленого підрозділу. А тільки додаток 4ДФ.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»