• Посилання скопійовано

Зміна юрадреси: сплата податків та подання об’єднаної звітності

Підприємство територіально пройшло перереєстрацію в іншому районі міста. Куди подавати об’єднану звітність за ІІІ квартал 2021 року та сплачувати ЄСВ?

Податкові агенти та платники ЄСВ подають податковий розрахунок (з розбивкою по місяцях звітного кварталу) до контролюючого органу за основним місцем обліку (пп. "б" пп. 176.2 ПКУ).

Відповідно до  п. 3 р. ІІ Порядку №773 при переїзді суб'єкта господарювання до нового адміністративного району об’єднана звітність подається за новим основним місцем обліку. 

Платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок до податкового органу за основним місцем обліку платника єдиного внеску (п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону про ЄСВ).

У разі зміни місцезнаходження податки і збори сплачують за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду (п. 8 ст. 45 БКУ).

Відповідно до п. 10.13 розд. X Порядку №1588, у разі зміни місцезнаходження суб’єкта господарювання – платника податків сплата визначених законодавством податків і зборів після такої реєстрації здійснюється таким платником податків за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду.

Таким чином, при зміні місцезнаходження підприємство:

  • об’єднану звітність за ІІІ квартал 2021 року - подає за новим місцезнаходженням;
  • ЄСВ - сплачує за новим місцезнаходженням;
  • ПДФО та ВЗ - до закінчення поточного бюджетного року сплачує за попереднім місцезнаходженням.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»