• Посилання скопійовано

Баланс підприємства з доходом до 30 млн грн

Чи потрібно підприємству з доходом до 30 млн грн, кожен квартал подавати баланс за формою №1-м, чи раз в рік баланс за формою №1-мс?

Для того, щоб знати, яку фінансову звітність потрібно подавати підприємству, потрібно визначити до якої категорії воно відноситься. У ст. 2 Закону про бухоблік визначено чотири категорії підприємств залежно від їх розміру: мікропідприємство, мале, середнє та велике підприємство. У даному випадку вибір полягає між двома категоріями (див. таблицю).

Для того, щоб підприємство належало до певної категорії, воно повинно відповідати двом або всім трьом критеріям.

Таблиця

Категорії підприємств за розміром

№ з/п

Критерій

Мікропідприємства, до

Малі підприємства, до

1

Максимальна балансова вартість активів, євро

 350 000 

 4 000 000 

2

Максимальний чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), євро

 700 000 

 8 000 000 

3

Максимальна середня кількість працівників

10

50

 

Самі ж форми №1-м та 2-м (фінансова звітність малого підприємництва) та №1-мс та 2-мс (фінансова звітність мікропідприємства), затверджені П(С)БО 25.

Таким чином, визначившись з категорією підприємство обирає форму звітності.

І так, квартальна форма №1-м подається малими підприємствами. До ДПС (одночасно з поданням декларації з податку на прибуток – протягом 40 днів з моменту закінчення звітного кварталу (п. 5 Порядку №419, пп. 49.18.2 ПКУ)) та органу статистики щокварталу не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом (п. 2, 5 Порядку №419). Річна форма подається не пізніше 28 лютого року, що настає за звітним (п. 2, 5 Порядку №419).

Річну форму №1-мс та 2-мс - скорочену фінансову звітність подають мікропідприємства згідно з абз. 16 п. 2 Порядку №419. До ДПС у строки, передбачені для подання декларації з податку на прибуток, тобто протягом 60 к.д., що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (пп. 49.18.3 ПКУ). У 2021 році цей строк припадає на понеділок, 1 березня. А до органів статистики не пізніше 28 лютого року, що настає за звітним (п. 2, 5 Порядку №419). Відповідно, квартальну звітність подавати не потрібно.

Таким чином, якщо підприємство, окрім того, що має дохід до 30 млн грн, відповідає ще одному із вищезазначених критерії мікропідприємства - може подавати річну фінансову звітність у складі балансу та фінансової звітності.

Додатково читайте тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»