• Посилання скопійовано

Заповнення звіту з ЄСВ «єдинником» за 2020 рік

Як заповнюється звіт з ЄСВ «єдинником» за 2020 рік, зокрема, графи 3 та 4?

За рекомендаціями ДПСУ, у разі звільнення від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ за періоди з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2020 року у зв’язку з карантином у графі 3 «Сума чистого доходу (прибутку), підприємцями платникам ЄП зазначається самостійно визначена сума доходу, яка не може бути меншою за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць. Отже, суму з якої сплачувати ЄСВ підприємець визначає самостійно, вона може бути і більше мінімального внеску, однак оскільки більшість «єдинників» сплачують мінімальний внесок, то розглянемо цей варіант. При цьому, сума у графі 3 та 4 мають співпадати (за виключенням березня-травня).

Тобто, у графі 3 за січень – серпень зазначається 4723,00, а за вересень – грудень 5000,00.

У графі 4 «Сума доходу, на яку нараховується єдиний внесок, з урахуванням максимальної величини» таблиці 1 Звіту в місяцях звільнення від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску (березень, квітень, травень) проставляються прочерки. Показники інших календарних місяців, протягом яких такий платник перебував на обліку як платник єдиного внеску, заповнюються на загальних підставах, визначених чинним законодавством з ЄСВ.

Зауважимо, що звільнення від ЄСВ за ці місяці застосовується незалежно від того, чи здійснював свою діяльність підприємець, чи ні.

Тобто, у графі 4 за січень-лютий зазначається 4723,00, за березень – травень проставляються прочерки, за червень-серпень 4723,00, а за вересень-грудень 5000,00.

Разом з цим, вважаємо, що графа 2 та 5 заповнюється у всіх місяцях незалежно від звільнення від сплати. Відповідно, у графі 6 за січень-лютий та червень-грудень буде зазначати розрахована сума ЄСВ, а за березень-травень прочерки.

Також про заповнення звіту з ЄСВ підприємцями за 2020 рік ми писали тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»