• Посилання скопійовано

Декларацію про валютні цінності у 2019 році подавати не потрібно

Як потрібно подавати декларація про валютні цінності: окремо за кожний квартал чи накопичувально?

Податківці у підкатегорії 114.04 «ЗІР» нагадують, що 7 лютого 2019 року введено в дію Закон про валюту. Відповідно з зазначеної дати втратив чинність Декрет КМУ від 19.02.1993 року №15-93. До того ж згідно з ч. 1 п. 3 ст. 16 «Прикінцевих та перехідних положень» Закону про валюту припинено дію Указу Президента України №319/94.

Вимоги щодо декларування наявних у резидентів валютних цінностей та майна, яке знаходяться за межами України, передбачалися ст. 9 Декрету №15-93 та ст. 1 Указу № 319. Положення Закону про валюту вже не містять вимог щодо такого декларування.

Тому суб’єкти ЗЕД-діяльності незалежно від форм власності та обраної системи оподаткування декларацію про валютні цінності, доходи та майно за звітні періоди, починаючи з 1 кварталу 2019 року, не подають. Останнім періодом, за який необхідно було подавати декларацію, є 2018 рік станом на 01.01.2019 р.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Степанов Михаил

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»