• Посилання скопійовано

Підписант та Адресат у підприємця за ДСТУ 4163:2020

Виникло питання щодо змін в оформленні кадрових документів з 01.09.2021 р. згідно з ДСТУ 4163:2020. Як в наказах ФОПа вказувати підписанта? У заявах при адресації ФОПа замість назви підприємства слід зазначати "фізичній особі-підприємцю" та ім'я і прізвище (великими літерами)?

З 1 вересня 2021 року набрав чинності ДСТУ 4163:2020 «Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів». 

Застосовувати ДСТУ 4163:2020 в обов’язковому порядку повинні підприємства (юридичні особи), проте фізичні особи-підприємці застосовувати цей ДСТУ мають добровільно, тобто за власним бажанням.

Таким чином, підприємці, які виявили бажання при оформленні організаційно-розпорядчих документів (посадові інструкції, штатні розписи, заяви, накази, розпорядження) застосовувати ДСТУ 4163:2020, тоді в наказах підписантом слід зазначати: «Фізична особа-підприємець  - підпис  - Володимир ПЕТРОВ».

Що стосується «Адресата», на ім’я, якого, наприклад, пишеться заява, потрібно зазначати у давальному відмінку. Звернення до адресата підприємця матиме такий вигляд: «Фізичній особі-підприємцю - Володимиру ПЕТРОВУ».

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Автоматизація»