• Посилання скопійовано

Зразок заяви ФОПа - "єдинника" про зміну податкової адреси

Як заповнити заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, якщо ФОП змінив податкову адресу?

У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни (пп. 298.5 ПКУ).

У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої групи не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни (пп. 298.6 ПКУ).

Дивимося відповідь ДПС на питання в ЗІР (107.01.01): «До якого контролюючого органу повинна подавати заяву про перехід на спрощену систему оподаткування ФОП у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, або у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) з території, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованій збройними формуваннями російської федерації, на іншу територію України?».

ДПС відповідає, що до контролюючого органу за основним місцем обліку, тобто за новим місцезнаходженням.

Зразок заяви.

Кілька пояснень до заповненої заяви:

Якщо змінюється тільки податкова адреса, в розділі 5 «Підстави подання заяви» заповнюється лише підрозділ 5.4 «Внесення змін до реєстру платників єдиного податку» - позначка «» ставиться в комірці рядка інформації, яка змінюється. Якщо змінюється тільки податкова адреса, така позначка ставиться в одному рядку щодо зміни податкової адреси. Якщо поряд з цим змінюється місце провадження господарської діяльності, то позначка ставиться ще і в цьому рядку.

В розділі 6 зазначається місце провадження господарської діяльності. Якщо ФОП планує здійснювати діяльність у заздалегідь не визначених місцях (надання послуг, торгівля на виставках, ринках тощо), в розділі 6 заповняється тільки колонка «Область, район, населений пункт», де зазначається: «Надання послуг на території України» та/або «Торгівля на території України». При цьому інші графи поля 6 Заяви не заповнюються.

Саме так відповідає ДПС на питання в ЗІР (107.01.01): «Яка інформація зазначається у полі 6 «Місце провадження господарської діяльності» заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, якщо ФОП – платник ЄП планує здійснювати діяльність у заздалегідь не визначених місцях (надання послуг, торгівля на виставках, ринках)?».

Якщо у ФОП є працівники, їх кількість записують до розділу 7.

У розділі 8 зазначаються всі обрані види діяльності згідно з КВЕД.

У розділі 9 зазначається про наявність податкового боргу.

Розділи 10 і 11 не заповнюються.

Нарешті, в кінці заяви зазначаються ПІБ, підпис і дата складання заяви.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на єдиному податку»