• Посилання скопійовано

Добові без проживання та інших доказів фактичного перебування відрядженні

Підприємство надає послуги монтажу. Замовники забезпечують монтажну бригаду житлом (мають власні гуртожитки). Яким документом можна підтвердити, що замовник надає житло нашій монтажній бригаді? Чи варто прописати цю умову окремим пунктом в договорі підряду?

Нагадаємо, що витрати, передбачені пп. «а» пп. 170.9.1 ПКУ не будуть доходом працівника та не підлягатимуть оподаткуванню за наявності підтвердних документів. Такі документи слугуватимуть і підтвердженню виплати добових.

До підтвердних документів належать:

  • транспортні квитки або транспортні рахунки та багажні квитанції (у тому числі електронні квитки);
  • документи, отримані від осіб, які надають послуги з розміщення та проживання фізичної особи, страхові поліси;
  • документи (виписки та/або відомості з рахунку), що містять визначену законом інформацію про виконані платіжні операції за рахунком, до якого емітовані платіжні інструменти;
  • документи, що підтверджують виконання операції з використанням платіжних інструментів;
  • інші документи, що засвідчують вартість витрат (зокрема, до цих документів можна віднести документи, що підтверджують поїздку на службовому автомобілі – шляховий лист автомобіля тощо).

Також підтвердженням перебування у відрядженні (серед інших документів) та правомірності виплати добових, окрім вищезазначених документів, може бути посвідчення про відрядження.

І те, що у працівників монтажної бригади не буде підтверджуючого документу на проживання, а будуть інші документи, це не робить неправомірним виплату добових. Бо будуть інші документи: квитки на потяг, автобус тощо, якщо бригада їде на службовому авто – будуть шляхові листи та чеки про заправку на АЗС, чеки на харчування (якщо харчуватимуться в кафе) та сам наказ – також підтверджують перебування їх у відрядженні.  Також можливо оформити з приймаючою стороною  акти або наряди на монтажні роботи, з яких буде видно, що саме ці працівники виконували певні роботи на об'єкті замовника.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»