• Посилання скопійовано

Скільки додатків подається до декларації з рентної плати?

Скільки додатків до декларації з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин має подавати підприємство за кожним із родовищ (А,Б,С), в яких гірнича маса переробляється на продукцію первинної переробки (камінь бутовий та щебінь різних фракцій)?

Податкову декларацію з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин подається:

  • за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуті корисні копалини, у разі розміщення такої ділянки надр у межах території України;
  • за місцем обліку платника рентної плати у разі розміщення ділянки надр, з якої видобуто корисні копалини, в межах континентального шельфу та/або виключної (морської) економічної зони України.

Невід’ємною частиною декларації є додатки. При розрахунку рентної плати за користування надрами разом з декларацією подають:

  • розрахунок з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (Додаток 1);
  • розрахунок з рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводневої сировини (Додаток 2).

Форми Додатків 1 та 2 передбачає зазначення інформації щодо спеціального дозволу на користування ділянкою надр, з якої видобуто корисну копалину, зокрема, КОАТУУ за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуті корисні копалини, номер, дата видачі та строк дії спеціального дозволу, на підставі якого здійснюється видобування корисних копалин.

При цьому, у випадку зазначення у спеціальному дозволі декількох видів корисних копалин платник складає окремий розрахунок за кожним видом корисних копалин, за яким визначається зобов’язання у такому розрахунку (прим. 11 до Додатка 1, прим. 12 до Додатка 2).

Таким чином, якщо на кожне родовище отримано окремий дозвіл, то підприємство подає одну декларацію з Додатком 1 за кожним з таких родовищ. Своєю чергою, варто звернути увагу, що кількість видів корисних копалин не є різними видами товарної продукції. Тому не залежно від того, яку номенклатуру товарної продукції виробляє таке підприємство, окремі Розрахунки за однти родовищем подаються тільки, якщо здійснюється видобуток декількох видів корисних копалин.

У даному випадку підприємство здійснює відбуток лише вапнякової гірничої маси – відповідно, окремий додаток 1 подається тільки за різними родовищами.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»