• Посилання скопійовано

Яка форма розрахунку у разі придбання продавцем роздрібної торгівлі алкоголю та тютюну оптом?

ФОП придбаває алкогольні напої та тютюн оптом. Як з 27.07.2024 р. він має розраховуватись з контрагентами?

З  27 липня 2024 року набрав чинності Закон №3817 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Пунктом 2 розділу ХІІ «Прикінцеві положення» Закону № 3817 установлено, що:

Так як Закон №481 не містить вимоги щодо безготівкової форми розрахунку, то положення ст. 19 та ст. 25 Закону №3817 починають діяти з 27.07.2024 р. Тепер СГ при здійсненні діяльності з оптової торгівлі спиртом етиловим, спиртовими дистилятами, біоетанолом, алкогольними напоями та тютюновою сировиною, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, зобов'язані проводити розрахунки виключно у безготівковій формі, в тому числі у випадках, якщо розрахунки проводяться з іншою особою після заміни сторони у зобов'язанні чи при виконанні обов'язку боржника третьою особою.

В свою чергу, відповідно до ст. 1 Закону №3817  оптова торгівля алкогольними напоями та оптова торгівля тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах - діяльність з реалізації власно вироблених, ввезених або придбаних алкогольних напоїв  іншим суб’єктам господарювання та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, що мають ліцензію на право оптової та/або роздрібної торгівлі, іншим суб’єктам господарювання, які не мають ліцензії на право оптової та/або роздрібної торгівлі та використовують їх для виробничих потреб.

Таким чином, тепер з 27.07.2024 р. ФОП придбаваючи алкогольні напої та тютюнові вироби оптом має розраховуватися виключно у безготівковій формі.

***

Також читайте:

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Пантюхова Анна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»