• Посилання скопійовано

Підприємці на загальній системі не вправі віднести до складу витрат витрати, пов’язані з використанням транспорту

Хто може віднести до складу витрат витрати, пов’язані з використанням транспорту?

Фізичні особи-підприємці, що працюють на загальній системі оподаткування не мають права включати до складу витрат витрати, які пов’язані із використанням транспортного засобу (вартість придбання запасних частин, придбання шин, технічного обслуговування тощо), крім фізичних осіб-підприємців, які здійснюють вид діяльності пасажирські або вантажні перевезення, де транспортний засіб є необхідним та обов’язковим засобом здійснення господарської діяльності, під час якої проведення технічного обслуговування автомобіля є обов’язковим, для забезпечення безпеки руху на автомобільних дорогах.


 

При цьому, усі витрати такого платника податку на техобслуговування транспортних засобів мають бути підтверджені документально, зокрема, актом виконаних робіт із переліком робіт в межах додатків А, Б, В Положення про технічне обслуговування і ремонт дорожніх транспортних засобів автомобільного транспорту, що затверджене наказом Міністерством транспорту та зв’язку України від 30.03.1998 р. № 102 та відповідними розрахунковими, платіжними і іншими документами, обов’язковість ведення і збереження яких передбачено п. 44.1 ст. 44 Податкового кодексу України.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Загальні положення»