• Посилання скопійовано

Чи зобов’язане мікропідприємство оприлюднювати фінзвітність з аудиторським висновком?

Чи зобов’язане приватне підприємство, яке видобуває корисні копалини місцевого значення, оприлюднювати річну фінзвітність разом з аудиторським висновком? Чисельність працівників становить менше 50 людей, підприємство здає скорочену річну фінзвітність

Відповідно до п. 3 ст. 14 Закону про бухоблік, в залежності від категорії суб’єкта господарювання, фінзвітність разом з аудиторським висновком мають подавати:

  • підприємства, що становлять суспільний інтерес (крім великих підприємств, які не є емітентами цінних паперів), публічні акціонерні товариства, суб'єкти природних монополій на загальнодержавному ринку та суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях – не пізніше ніж до 30 квітня року, що настає за звітним періодом, мають оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським висновком на своїй веб-сторінці (у повному обсязі) та в інший спосіб у випадках, визначених законодавством;
  • великі підприємства, які не є емітентами цінних паперів, та середні підприємства – не пізніше ніж до 1 червня року, що настає за звітним періодом, мають оприлюднювати річну фінансову звітність разом з аудиторським висновком на своїй веб-сторінці (у повному обсязі);
  • інші фінансові установи, що належать до мікропідприємств та малих підприємств – не пізніше ніж до 1 червня року, що настає за звітним періодом, мають оприлюднювати річну фінансову звітність разом з аудиторським висновком на власній веб-сторінці (у повному обсязі).

Згідно з з визначенням у ст. 1 Закону «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях»видобувні галузі – це галузі промисловості, пов’язані з геологічним вивченням надр, у тому числі дослідно-промисловою розробкою родовищ корисних копалин загальнодержавного значення, видобуванням корисних копалин загальнодержавного значення, виконанням робіт (здійсненням діяльності), передбачених угодою про розподіл продукції щодо корисних копалин загальнодержавного значення, реалізацією видобутої продукції, транспортуванням трубопроводами вуглеводнів, у тому числі з метою транзиту.

Отже, приватне підприємство, яке видобуває корисні копалини місцевого значення та подає скорочену річну фінансову звітність, не підпадає під вищезазначені критерії і тому не зобов’язане оприлюднювати річну фінансову звітність разом з аудиторським висновком.

Також див. наш довідковий матеріал про щорічний аудит.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Стягнення заборгованості на користь працівника: оподаткування та звітність
    Рішення суду набрало чинності 12.02.2024 р., про стягнення з роботодавця на користь педагогічного працівника заборгованості з виплати надбавки за вислугу років у сумі 147229,94 грн та виплаті допомоги на оздоровлення - 34815,00 грн. Роботодавець погасив заборгованість у лютому 2024 р. з утриманням ПДФО 18%, ВЗ 1,5% та зі сплатою ЄСВ 22%. Як показати таку виплату в об’єднаній звітності? Якщо б заборгованість стягувала виконавча служба, чи виникало б питання про утримання ПДФО, ВЗ і нарахування ЄСВ?
    Сьогодні 12:074
  • Яку звітність повинен подавати відокремлений підрозділ іноземної юрособи в Україні?
    В Україні створено відокремлений підрозділ іноземної юрособи – недержавної організації, що не здійснює та не здійснюватиме в Україні госпдіяльності. Основна мета - сприяння реалізації програм щодо забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок воєнних дій. Відокремлений підрозділ планує мати певний штат працівників в Україні, яким буде нараховуватися й виплачуватися зарплата. Діяльність відокремленого підрозділу буде фінансуватися материнською іноземною юрособою. Яку фінансову, податкову, статистичну чи іншу звітність потрібно подавати?
    25.03.202419
  • Договір на надання послуг з фізособою: оподаткування та звітність
    Підприємство уклало разовий договір на надання послуг з фізособою, яка не є працівником підприємства. Які податки треба перерахувати при виплаті доходу та як відобразити у єдиній звітності?
    20.03.20241 6611
  • За договором МТД не подано інформаційне повідомлення за додатком 8 до Порядку №153: чи буде пільга?
    В грудні 2023 р. підприємство за договором МТД надало послуги, не зареєструвало ПН та не подало додаток 8. Чи буде застосована пільга до даної операції, якщо підприємство зареєструє ПН, подасть уточнюючу до декларації з ПДВ за грудень 2024 року та додаток 8?
    19.03.202435
  • Працевлаштування громадянина США: дозволи, оподаткування та звітність
    Підприємство працевлаштовує громадянина США, який є бенефіціарним власником компанії. Які потрібні дозволи та що з оподаткуванням та звітністю?
    18.03.202434