• Посилання скопійовано

Відображення в ф. №20-ОПП продажу одного авто, показаного разом з іншими методом укрупнення

Підприємство має на балансі 200 авто, відображених в формі №20-ОПП методом укрупнення, тип «34» (Автотранспорт), в гр. 12 – кількість. Як відобразити в ф. №20-ОПП продаж одного авто?

Додаткові умови:

Підприємство подало форму №20-ОПП, в якій в графі 2 поставило «3» (зміна інформації), а по гр. 12 відобразили нову кількість, зменшену на одне авто, яке продане. Але таку форму не було прийнято. Подзвонили працівники податкового органу і сказали, що слід відображати рух, а не залишок.

 

Відповідь:

Дивимося відповідь ДПС на питання в ЗІР (116.11): «Як заповнюється розд. 3 повідомлення за ф. №20-ОПП у разі зміни узагальненої інформації про однотипні транспортні засоби з типом об’єкта оподаткування «автомобільні транспортні засоби» («34 – Автотранспорт»)?».

ДПС відповідає, що у разі зміни кількості транспортних засобів у зв’язку з їх продажом/придбанням розділ 3 Повідомлення №20-ОПП заповнюється за такими правилами:

  • у графу 2 «Код ознаки надання інформації» вноситься значення «3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування», 
  • у графі 12 «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування» зазначається фактична кількість однотипних транспортних засобів на момент подання повідомлення за ф. №20-ОПП.

Тобто, підприємство заповнило форму №20-ОПП в такому ж порядку, як рекомендує ДПС в ЗІР. 

Таким чином, на наш погляд, підприємство заповнило форму №20-ОПП правильно, у відповідності з рекомендаціями ДПС. Інших рекомендацій ДПС щодо заповнення форми №20-ОПП немає.

Якщо ж форма, заповнена у відповідності до рекомендацій ДПС, не приймається, рекомендуємо звернутися до податкової служби за новою рекомендацією чи отримати індивідуальну податкову консультацію.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»