• Посилання скопійовано

Скільки точок торгівлі пивом може мати ФОП – платник ЄП ІІ групи?

ФОП – платник єдиного податку ІІ групи торгує пивом в кафе. Чи може цей ФОП торгувати пивом ще й в ресторані, отримавши відповідну ліцензію?

Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку другої групи має право здійснювати роздрібний продаж пива, сидру, пері (без додання спирту) за наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та за умови дотримання вимог застосування спрощеної системи оподаткування, передбачених ПКУ. Докладніше про це ми писали у цій новині. Щоб продавати пиво, платникам єдиного податку потрібно отримати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. 

Документи на отримання ліцензії на торгівлю пивом слід подавати за місцем ведення діяльності – тобто за місцем розташування торгових точок. Якщо у платника кілька точок в одному місті, де планується торгувати пивом, потрібно отримати ліцензію на кожну з них, платити слід за кожну окремо. Це значить, що на кафе і на ресторан треба отримувати окремі ліцензії. Кількість торгових точок і відповідно, кількість ліцензій не обмежується.

Для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб’єкту господарювання необхідно подати заяву у довільній формі та сплатити її вартість. 

У заяві зазначається: ПІБ підприємця та його  РНОКПП, вид господарської діяльності – роздрібна торгівля алкогольними напоями, адреса, за якою  ФОП перебуває на обліку, та адреса торговельної точки, площа і тип об’єкту торгівлі (кафе, ресторан тощо), адреса місця торгівлі, перелік РРО, які знаходяться у цьому місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в податкових органах. Якщо в кафе чи ресторані декілька РРО, але пиво буде продаватися тільки через один з них, то в заяві вказується тільки цей один РРО.

Ліцензія видається терміном на один рік, після закінчення цього строку потрібно отримувати нову ліцензію. Останній день торгівлі за ліцензією – день, який передує кінцевій даті, зазначеній у ліцензії.

У відповідності до ст. 15 Закону №481, ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів з дня отримання документів.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 грн. на кожний окремий, зазначений в ліцензії РРО, що знаходиться у місці торгівлі. Плата справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів за місцем здійснення діяльності. Ліцензія видається тільки за умови фактичного надходження коштів до бюджету.

Висновки:

  • ФОП – платник ЄП ІІ групи може торгувати пивом вроздріб з урахуванням загальних обмежень для платників ЄП ІІ групи;
  • Кількість та види торгових точок (магазини, кафе, ресторани  тощо) не обмежуються;
  • На кожну торгову точку слід отримати окрему ліцензію. Не можна торгувати пивом одночасно в кафе та в ресторані за однією ліцензією;
  • У кожній ліцензії на певну торгову точку повинні бути зазначені всі РРО, що знаходяться у цій торговій точці і через які буде продаватися пиво.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на єдиному податку»