• Посилання скопійовано

Як заповнити графи 6 – 7 «Територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування» форми №20-ОПП?

ТОВ подає повідомлення за ф. №20-ОПП про паливний склад. Який код КАТОТТГ треба зазначати: міста чи району міста, де знаходиться підприємство?

Відповідно до пп. 8.4 розд. VIII Порядку №1588 повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (Повідомлення № 20-ОПП), подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Графи 6 – 7 «Територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування» розділу 3 повідомлення № 20-ОПП заповнюється відповідно до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 р. №290.

З кодифікатором можна ознайомитись на вебпорталі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України тут. Він має п’ять рівнів:

  • Автономна Республіка Крим, області, міста, що мають спеціальний статус (Київ та Севастополь);
  • райони в областях та в Автономній Республіці Крим;
  • території територіальних громад в областях, територіальні громади Автономної Республіки Крим;
  • міста, селища міського типу, села, селища (населені пункти);
  • райони в містах (в тому числі, в містах, що мають спеціальний статус).

Перші два символи Кодифікатора «UA», за якими слідують 17 цифр.

В Порядку №1588 не визначено, до якого рівня має бути визначено КАТОТТГ в повідомленні №20-ОПП. Проте, податківці надали роз’яснення з прикладом, з якого зрозуміло, що заповнювати цей реквізит необхідно до п’ятого рівня за умови його наявності в Кодифікаторі. 

Наприклад, якщо склад ТОВ знаходиться в м. Дніпро (Індустріальний р-н), то знаходимо в Кодифікаторі назву об’єкта «Індустріальний», визначаємо категорію об’єкта «В» (райони в містах), яка відповідає додатковому рівню, та у графу 6 повідомлення № 20-ОПП вносимо значення UA12020010010231764.

Зауважимо, що саме такий підхід визначено при заповненні заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів.

Так графа, 5- 6 «Адміністративно-територіальна одиниця, де знаходиться акцизний склад» заповнюється згідно з п'ятим (за його наявності) або четвертим рівнем Кодифікатора, що зазначено у п. 4 пояснення щодо заповнення заяви.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Пантюхова Анна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»