• Посилання скопійовано

Чи потрібно застосовувати КОРО при перевезенні пасажирів у міському сполученні?

Підприємство надає послуги з перевезення пасажирів у міському сполученні. Чи потрібно реєструвати книги КОРО (форма №11-АП) на кожну господарську одиницю?

Постановою №1336 затверджено перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Зокрема, згідно з п. 10 Постанови №1336, до такого переліку підпадає продаж талонів, квитанцій, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю в кіосках та салонах транспортних засобів для проїзду в електротранспорті, на морських і річкових суднах.

При цьому, варто не забувати, що згідно з пп. 18 п. 3 Положення №148 оприбуткування готівки - проведення суб'єктами господарювання обліку готівки в касі на повну суму її фактичних надходжень у касовій книзі/книзі обліку доходів і витрат/книзі обліку доходів/фіскальному звітному чеку/розрахунковій квитанції.

Як зазначають податківці у листі від 01.06.2017 р. №434/6/99-99-14-05-01-15/ІПК, використання форм товарно-касових книг (№11−АП та №12-АП) при наданні послуг пасажирським автомобільним транспортом у разі проведення розрахунків без застосування реєстраторів розрахункових операцій припинено у зв’язку з втратою чинності наказом Мінтранспорту від 31.05.2000 р. №279.

Отже, підприємство звільняється від застосовування товарно-касових книг за формою №11-АП та №12-АП, однак не звільняється від застосування КОРО в цілому при проведенні розрахункових операцій.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»