• Посилання скопійовано

Чи дисконтується депонована заробітна плата?

Відповідно до змін, внесених Наказом Мінфіну №379, чи потрібно дисконтувати депоновану заробітну плату, яка обліковується більше року (чи навіть декілька років)?

Завдяки змінам, внесеним наказом Мінфіну №379, дисконтуванню підлягає вся довгострокова заборгованість (більше 1 року): як дебіторська, так і кредиторська, а не тільки та, яка передбачає сплату (отримання) відсотків.

Довгострокові зобов'язання – це всі зобов'язання, які не є поточними зобов'язаннями. А поточні зобов'язання - зобов'язання, які будуть погашені протягом операційного циклу підприємства або повинні бути погашені протягом дванадцяти місяців, починаючи з дати балансу (п. 4 П(С)БО 11).

Тобто строк заборгованості визначається за майбутніми подіями, а не за минулими. Тому той факт, що депонована заробітна плата обліковується більше року (тобто ця заборгованість виникла в минулому раніше, ніж рік тому), ще не робить її довгостроковою.

Отже, депонована заробітна плата – це поточне зобов’язання підприємства перед працівниками, яке повинно бути виконано ним за вимогою працівників. Відповідно, дисконтувати депоновану зарплату не потрібно.

Більш докладно про дисконтування ми писали тут>>

 

 

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»