• Посилання скопійовано

Оренда приміщення у ФОП: як обліковувати відшкодування комунальних послуг?

Підприємство орендує приміщення у ФОП – платника ЄП ІІІ групи. У договорі передбачено окреме відшкодування комунальних послуг. Чи можна це відшкодування відносити до складу витрат з метою оподаткування?

Відповідно до пп. 134.1.1 ПКУ, об’єкт оподаткування податком на прибуток визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень ПКУ.

Як зазначають податківці  в ІПК від 05.07.2018 р. №2994/6/99-99-13-02-03-15/ІПК, ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці в сумі витрат зі сплати спожитих житлово-комунальних послуг при безоплатному користування юридичною особою нерухомим майном. 

Такі операції відображаються в обліку згідно з правилами бухгалтерського обліку при формуванні фінансового результату до оподаткування. А саме, витрати на відшкодування комунальних послуг відносяться до тієї ж статті витрат, що й сама орендна плата.

 

 

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Облік окремих операцій»