• Посилання скопійовано

Відсторонення від роботи на час проходження інтернатури

Працівник працює на основному місці (0,5 ставки) і одночасно проходить навчання. З 21.03.2020 р. його відряджено для проходження інтернатури на невизначений час. Як табелювати працівника і чи зберігається за ним зарплата? Які документи необхідні для підтвердження відсутності працівника на робочому місці з поважної причини?

Відповідно до п. 31 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики (Постанова КМУ від 02.03.2016 р. №285), медичні та немедичні працівники повинні відповідати освітнім та кадровим вимогам, що затверджені МОЗ.

Інтернатура  є   обов'язковою  формою післядипломної підготовки випускників медичних  факультетів. Після її закінчення  випускникам  присвоюється кваліфікація лікаря (провізора) - спеціаліста певного фаху, такі вимоги закріплені у Положенні про інтернатуру, затвердженому наказом МОЗ від 19.09.1996 р. № 291.

Під час навчання у інтернатурі особа паралельно проходить стажування. Місце стажування вказується у наказі про зарахування в інтернатуру. На підставі наказу органу охорони здоров'я та путівки вишу головлікар бази стажування відряджає лікарів (провізорів) - інтернів до вишу на очну частину навчання. 

На інтернів під  час навчання  на  кафедрах  поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку  закладу  освіти,  під   час   стажування   -   правила внутрішнього  трудового  розпорядку,  встановлені  для працівників даного закладу (установи) охорони здоров'я (п. 4.3 Положення № 291). З університету до лікарні мають передавати табель обліку використання робочого часу інтерном.

Відповідно до п. 5.7 Положення № 291, по закінченні терміну підготовки  в  інтернатурі, інтерни підлягають атестації  для визначення знань та практичних навичок з присвоєнням звання лікаря (провізора) - спеціаліста з конкретної спеціальності.

Інтернатура проводиться за посадами лікарів (провізорів) - інтернів, тобто з інтерном укладається трудовий договір, про що робиться відповідний запис до його трудової книжки.

Заробітна плата лікарям (провізорам) — інтернам сплачується протягом всього періоду навчання за кошти закладів, в які вони зараховані лікарями (провізорами) - інтернами (п. 7.3 Положення № 291).

Відповідно до пп. 3.6.7 та п. 7.5 Положення №291 керівник закладу, що є базою для інтернатури, відряджає лікарів (провізорів)— інтернів у відповідний вищий заклад освіти на очну частину навчання з оплатою у порядку, як при направленні на курси підвищення кваліфікації, згідно з Постановою КМУ «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.97 р. № 695

На період проходження очної частини інтернатури в університеті за лікарем-інтерном у закладі охорони здоров’я зберігається середня зарплата.

Отже, відправляючи на період навчання лікаря (провізор), який навчається за державним замовленням — інтерн потрібно керуватися Постановою №695, якою встановлено наступні гарантії:

а) збереження середньої зарплати за час навчання;

Середня заробітна плата на період проходження очної частини інтернатури в університеті розраховується виходячи з середньої зарплати за попередні 2 місяці відповідно до Порядку №100.

б) оплата вартості проїзду працівника до місця навчання і назад;

в) виплата добових за кожен день перебування в дорозі у розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень. Іногороднім лікарям (провізорам)— інтернам протягом першого місяця навчання виплачуються добові в розмірі, встановленому чинним законодавством, та відшкодовуються витрати на проїзд до місця навчання і назад. А в наступні місяці,  до закінчення терміну навчання, тим,   хто   одержує   заробітну   плату  у   розмірі менше ніж 6 НМДГ, виплачується стипендія в розмірі 20 % добових;

г) забезпечення гуртожитком готельного  типу.  У  разі  відсутності  гуртожитку  відшкодування витрат,  пов'язаних з наймом житлового приміщення,  провадиться  в 

порядку, встановленому законодавством для службових відряджень. 

Усі витрати здійснюються закладом, що є базою для проходження інтернатури, тобто за основним місцем роботи.

Після закінчення інтернатури лікаря, який продовжує і надалі працювати в цьому лікувальному закладі, переводять на посаду лікаря-спеціаліста з лікарської спеціальності, за якою він проходив інтернатуру.

Втім, що стосується інтернів-контрактників, то вони так само як інтерни-бюджетники, після закінчення навчання в інтернатурі підлягають атестації на визначення знань і практичних навичок із присвоєнням звання лікаря-спеціаліста з конкретної лікарської спеціальності. Після чого вони можуть обіймати посаду лікаря, зокрема і в бюджетних закладах охорони здоров'я.

Крім того, інтерни-контрактники не мають права на оплачуваний відпочинок перед інтернатурою, на відшкодування витрат на проїзд та інші гарантії, які ми розглянули вище для бюджетників.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Автоматизація»