• Посилання скопійовано

Як заповнити таблицю даних платника податку?

Підприємство-сільгоспвиробник бажає наперед подати таблицю даних платника податків для уникнення блокування податкової накладної у майбутньому. Як заповнити таблицю? Який опис та пояснення надавати?

Для запобігання блокування реєстрації ПН платник податку може наперед надати ДПС інформацію щодо:

  • видів економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);
  • кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД, що на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються (отримуються) платником податку;
  • кодів послуг згідно з ДКПП, що на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються платником податку.

Така інформація подається у вигляді Таблиці даних платника податку подається платником податку в електронній формі (форма Таблиці наведена у Додатку 5 до Порядку №1165).

Таблиця даних платника податку подається із поясненням, в якому зазначається діяльність із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Яка ж це має бути інформація та посилання? Наприклад, це можуть бути посилання на ф. №1ДФ (як підтвердження наявних трудових ресурсів на підприємстві), №20-ОПП (для підтвердження наявності забезпечення основними засобами та потужностями), декларацію з податку на прибуток (зокрема, підтверджується отримання прибутку від діяльності).

Конкретного переліку достатньої інформації та копій документів законодавчо не визначено. Платник податку у довільній формі описує свій виробничий процес, залучені для цього товари або послуги, зазначає матеріально-технічну базу для здійснення виробництва або іншу аналогічну інформацію.

Заповнення граф Таблиці даних платника податків здійснюється так:

  • у графі 2 - вид економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);
  • у графі 3 - коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010) (далі - ДКПП), що на постійній основі придбаваються (отримуються) платником податку;
  • у графі 4 - коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП, що на постійній основі постачаються (виготовляються) платником податку.

Таким чином, платник податку не розписує собівартість продукції, а лише наводить її складові у вигляді кодів УКТ ЗЕД (ДКПП) та опису виробничого процесу.

При цьому, як роз’яснюють податківці у підкатегорії 101.18, "ЗІР", одночасне заповнення граф щодо придбання (отримання) і постачання/надання товарів/послуг в одному рядку Таблиці не допускається.

Таблиця даних платника податків має заповнюватись так:

Порядковий
номер

Код згідно
з КВЕД

Код згідно з УКТЗЕД/Державним класифікатором продукції та послуг товарів/послуг (придбання (отримання), ввезення на митну територію України)

Код згідно з УКТЗЕД/ Державним класифікатором продукції та послуг товарів/послуг  (постачання/надання)

1

КВЕД

-

УКТ ЗЕД 1

2

КВЕД

-

УКТ ЗЕД 2

3

КВЕД

УКТ ЗЕД придбаних 1

-

4

КВЕД

………

-

5

КВЕД

УКТ ЗЕД  придбаних 15

-

Тобто платник податку в окремих рядках наводить інформацію про коди УКТ ЗЕД продукції, що виготовляється (постачається) та про коди УКТ ЗЕД (ДКПП) товарів (послуг), що придбавались для виготовлення такої продукції.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДВ»

  • Повернення предмета лізингу: бухоблік та ПДВ
    Приватним нотаріусом було проведено вилучення та повернення від лізингоодержувача на користь лізингодавця товар – об'єкт фінлізингу. Лізингодавець зареєстрував податкові зобов'язання на лізингоодержувача в повному обсязі. Лізингоодержувач не складав акт на повернення товару. Які дії та проведення будуть у лізингоодержувача та лізингодавця?
    Сьогодні 14:2915
  • ПН на реекспорт продукції, виготовленої з давальницької сировини
    Підприємство в митному режимі переробки ввозить на митну територію сировину нерезидента, переробляє і вивозить продукцію переробки в митному режимі реекспорту. Чи потрібно на операцію реекспорту складати податкову накладну?
    Сьогодні 12:2913
  • Як скласти ПН на аванс, коли вартість робіт достовірно невідома?
    Замовником перераховано аванс за будівництво нежитлового об’єкта. Загальна вартість будівництва достовірно невідома, акти будуть закриватись щомісяця поетапно по формі КБ. На суму передплати виписано ПН на всю суму передплати з кількістю 1, одиниця виміру грн. Як має бути складена ПН за умови авансової оплати? На яку дату здійснюється РК: на дату проміжного акту чи на дату останнього акту за всіма ПН?
    17.04.20242391
  • ПДВ та облік при передачі продукції, якщо оплачує третя сторона
    Підприємство виробляє медичні меблі. За тристороннім договором покупцем (замовником) є лікарня, а оплачує благодійний фонд. Рахунок виставляється фонду, який оплачує 70% рахунку, потім меблі виробляються і передаються лікарні. Після підписання тристороннього акту прийому-передачі, фонд оплачує залишок 30%. Які особливості ПДВ? Як відображати в бухобліку?
    17.04.202418
  • Продаж БПЛА: що з ПДВ?
    Підприємство виготовляє і продає дрони іншим суб’єктам господарювання. Складові запчастини придбаваються у вітчизняних постачальників. Як скористатися пільгою щодо звільнення від оподаткування ПДВ за пп. 5 п. 32 підр. 2 розд. ХХ ПКУ?
    16.04.2024207