• Посилання скопійовано

Як скласти акцизну накладну на роздрібний продаж пального у бак ТЗ іншому платнику акцизу?

Платник акцизного податку з роздрібної торгівлі пального реалізує протягом місяця паливо через АЗС (безперервне постачання) в бак автотранспортного засобу іншому суб’єкту господарювання, який, своєю чергою, є теж платником акцизного податку. Як правильно скласти акцизну накладну? Чи можна скласти зведену АП за місяць?

Відповідно до пп. 231.3 ПКУ, у разі забезпечення безперервного постачання пального особа, яка реалізує пальне, може скласти для кожного отримувача пального зведені акцизні накладні за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД не пізніше останнього дня такого місяця на весь обсяг реалізованого пального протягом такого місяця.

Для цілей цього пункту під безперервним постачанням вважається забезпечення особою, яка реалізує пальне, можливості для отримувачів пального отримувати пальне в будь-яку годину доби та будь-який день відповідного місяця.

Складання акцизної накладної форми «П» регламентоване розділом ІІ Порядку №729. Відповідно до п. 4 розділу ІІ Порядку №729, для зведеної акцизної накладної у верхній лівій частині такої накладної у призначеному для цього рядку робиться відповідна відмітка «Х».

У даному випадку акцизні накладні складаються в одному примірнику. У верхній правій частині акцизної накладної зазначається номер примірника із наявної кількості примірників такої накладної - для акцизних накладних, які складаються в одному примірнику (коди операцій «1-9»), у відповідних полях зазначаються цифри «1» (номер примірника) та «1» (кількість примірників).

Код операції для складання в одному примірнику – 7. Код операції для акцизної накладної, яка складається в одному примірнику в даному випадку буде «7» - реалізація пального платнику, при якій обсяг пального, на який такий платник може скласти акцизну накладну / розрахунок коригування акцизної накладної, не збільшується (в тому числі суб’єкту господарювання, який на одну із дат операцій (або на дату реєстрації або на дату складання) не зареєстрований платником).

Умови оподаткування - 0. Операція, що описана у запитанні, не належить до жодного з кодів ознаки умов оподаткування, зазначених у п. 4 розділу ІІ Порядку №729. Для інших операцій, які не належать до операцій, віднесених до одного з кодів ознаки умов оподаткування «1»-«8», у відповідному рядку зазначається цифра «0».

Напрям використання – 4. Нагадаємо, що відповідно до пп. 232.3 ПКУ у платника податку - отримувача пального зміна показника ∑АНаклОтр не відбувається на обсяги пального, що реалізується, зокрема, з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним, на яке отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним, через паливороздавальні або оливороздавальні колонки у паливний бак транспортного засобу або в тару споживача. Для цього зазначається напрям використання «4».

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»