• Посилання скопійовано

Зміни для платників акцизного податку у зв'язку з карантином

А що змінилось у квітні для платників акцизного податку?

Прийнятим Законом №540 (який набрав чинності з 02.04.2020), підрозділ 5 розділу ХХ ПКУ було доповнено новими пунктами 29-1 — 29-3.

За п. 29-1 тимчасово до 30 квітня 2020 року передбачається звільнення від обладнання витратомірами-лічильниками при виробництві дезінфекційних засобів. Але при цьому встановлюється ряд нових умов їх виробництва та обліку спирту.

Погашення податкових векселів виробниками або імпортерами палива для реактивних двигунів на період з 1 березня по 31 травня 2020 року перенесено до 15 серпня. Про це йдеться у п. 29-2 підрозд. 5 розділу ХХ ПКУ, також ним буде передбачено наслідки у разі непогашення векселю після 15 серпня.

Пунктом 29-3 підрозд. 5 розділу ХХ ПКУ було введено тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»