• Посилання скопійовано

Ліцензії на право реалізації та зберігання пального: як отримати?

Як отримати ліцензії на право реалізації та зберігання пального?

Для отримання ліцензії суб'єкт господарювання повинен подати заяву, квитанцію про внесення річної плати за ліцензію, а крім того — самостійно завірені копії:

  • документів, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою будь-якого цільового призначення, на якій розташований об'єкт зберігання пального;
  • акту вводу в експлуатацію об'єктів у місці зберігання пального або до 2022 року — документу, що підтверджує право власності щодо всіх об'єктів у місці зберігання пального;
  • дозволу на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Усі форми заяв для отримання ліцензій на пальне можна переглянути тут. Звертаємо увагу, що ці форми заяв мають виключно рекомендований характер, оскільки законодавством не передбачено затвердження форм заяв для отримання ліцензій на право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на право зберігання пального. Такі заяви надаються органу ліцензування у довільній формі.

Залежно від того, яка саме ліцензія необхідна, заяви направляються:

  • для виробництва пального — на адресу ДФС України (04655, м. Київ, Львівська площа, 8);
  • для оптової торгівлі — на адресу ДФС України (04655, м. Київ, Львівська площа, 8);
  • для роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального — на адресу Головних управлінь ДФС в областях та м. Києві за місцем торгівлі та за місцем розташування місць зберігання. Рекомендації по заповненню цієї заяви читайте тут.

Вартість річної плати за ліцензію становить:

  • 780 грн — за виробництво або зберігання пального;
  • 2 тис. грн — за кожне місце роздрібної торгівлі пальним та 5 тис. грн — за кожне оптове. У разі відсутності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним вартість становитиме 10 тис. грн.

Таким чином, для зберігання пального суб'єкту господарювання необхідно отримати відповідну ліцензію на кожне місце зберігання пального. Але суб'єкт господарювання має право зберігати пальне без отримання ліцензії на право зберігання пального в місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»